Geert Van Tieghem

Als getogen en geboren Bruggeling engageerde ik mij in 2012  – op vraag van een aantal Vlaamse vrienden – bij de gemeenteraadsverkiezingen.    Met 1002 voorkeurstemmen werd ik –  blij, maar onverwacht -- verkozen als N-VA-gemeenteraadslid.   1002 keer bedankt Brugse vrienden ! 

Ik ben geboren in 1963, woon in Assebroek en ben gehuwd met Veronique Tanghe, verpleegkundige orthopedie in het AZ St. Lucasziekenhuis te Assebroek.     We hebben twee schatten van sportieve dochters, die luisteren naar de namen STIEN en SOETKIN, respectievelijk 12 en 11 jaar jong.

In 1984 studeerde ik af als sociaal assistent, optie personeelswerk, aan de Arteveldehogeschool te Gent.  Sedert 1985 werk ik bij de HR-dienstengroep Acerta, waar ik sedert 1987 de functie vervul van kantoordirecteur van het kantoor Brugge-Oostende.    Tevens ben ik sedert 1988 free lance docent ‘sociaal recht’ en jurylid bij Syntra.   Mijn voornaamste hobby’s zijn minivoetbal en zoektochten, te voet, met de fiets en met de auto.     Met onze vriendenvereniging ‘Die Scone’ organiseerden we o.a. 10 jaar lang de ‘Die Scone’-wandelzoektochten.   

Mijn belangrijkste speerpunten zijn :
Het koesteren, stimuleren en promoten van onze lokale economie.   Dat vormt de bron van onze welvaart, het gaat immers om duizenden jobs in kmo’s, maar ook in de haven.  Dagelijks ervaar ik hoe mensen begaan zijn met hun professionele toekomst.
Het ondersteunen van ons rijke verenigingsleven, waarbij elk individu zich in alle vrijheid kan ontplooien.  
Meer en betere sportinfrastructuur
Bijzondere zorg voor ons cultureel onroerend werelderfgoed
Respect voor onze Vlaamse waarden en normen, met stevige aanpak van criminaliteit. Veiligheid is een basisrecht dat de overheid moet garanderen. 

In de gemeenteraad van Brugge focus ik mij vooral op volgende thema’s :  personeel, stadsorganisatie, financiën en sport.   Sociaal engagement, respect, eerlijkheid, verantwoordelijkheidszin … zijn voor mij alvast geen holle woorden, maar moeten meer dan ooit de scharnieren zijn waarop onze ‘sociaal-rechtvaardige’ samenleving verder kan bouwen.  Met hart en ziel zet ik mij in voor onze ‘scone’ stad !