Lokaal werk

Lees hieronder enkele van onze standpunten of klik op de onderwerpen rechts op deze pagina voor meer informatie. 

Politie en justitie

Een veilig beleid betekent hard optreden tegen criminelen, maar ook tegen relschoppers, hooligans en vechtende scholieren.

Preventie ja, maar soms ook bestraffen.

Veiligheid

Veilig is voor ons ook verkeersveilig. Betere fietspaden, duidelijkere signalisatie en goed onderhouden voetpaden. Wij willen het aantal verkeersongevallen in Brugge drastisch naar omlaag.

Verantwoord beleid en ondernemen

Een verantwoord beleid staat gelijk met een stadsbestuur dat uw belastinggeld verstandig gebruikt, zonder meer schulden te maken. Verantwoord betekent ook onze ondernemers steunen in plaats van te pesten. Ondernemingen zijn de motor van onze economie en welvaart.

Zeebrugge

Zeebrugge verdient beter, met een gezellig familiestrand. Laten we onze haven alle groeikansen geven. Met een nieuwe zeesluis, het aantrekken van technologische bedrijven en meer scheepstrafiek.

Toerisme

Ook de 6 miljoen toeristen zorgen voor werk en inkomsten. De kunst is om hier verstandig mee om te gaan, want Brugge is als een broos kantwerkje. We moeten verantwoorder omgaan met onze prachtige natuur.

Integratie

En de mensen die het minder goed hebben, die eenzaam zijn, helpen we vooruit. We zijn trots op Brugge als een Vlaamse stad. Nieuwkomers zijn welkom als ze zich integreren, Nederlands leren en onze waarden en normen naleven.

Samengevat: Brugge bezit zoveel troeven. Ons cultureel erfgoed, het strand en de haven, onze hogescholen en universiteiten, de unieke polderdorpen, topvoetbal en nog veel meer.

Laten we dat alles gedurfd uitspelen. Om elke Bruggeling een goede toekomst te verzekeren.

Samen kunnen en willen we meer.

Klik op één van de onderwerpen voor een selectie van de meest recente nieuwsberichten over het onderwerp.