Voorstelling lijst N-VA Brugge

Op 8 juli 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten, Verkiezingen 2018

N-VA Brugge pakt uit met vernieuwde, diverse kandidatenlijst

“Deze ploeg staat klaar om Brugge mee te gaan besturen”

De Brugse N-VA is klaar met haar lijst, de kandidaten werden vanochtend voorgesteld op de flank van de Sint-Janshuismolen aan de Kruisvest. “Met deze ploeg willen we de mooiste stad van Vlaanderen mee gaan besturen. Deze vernieuwde, diverse kandidatenlijst is talentrijk en een doorsnede van de Brugse bevolking”, zegt lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche.

De voorbije maanden werkte de N-VA met verschillende werkgroepen aan de opbouw van haar programma. Dat werd vervolgens goedgekeurd op een ledencongres in april. De originele voorstellen konden de Bruggelingen de voorbije weken lezen in de vier huis-aan-huisbladen die ze in de bus kregen.

Intussen werd gezocht naar kandidaten. “47 inhoudelijk én electoraal interessante mensen bereid vinden om te kandideren: dat is geen makkelijke opgave”, erkent PVDD. “Maar samen met velen in ons Brugse bestuur zijn we erin geslaagd om een verrassende en vooral sterke groep mensen te engageren.” De lijst toont een mooie weerspiegeling van de Brugse bevolking.

Zo staan er zowel leraars als studenten op. De zorgsector en de ondernemers/handelaars zijn stevig vertegenwoordigd. Maar ook ambtenaren, een havenarbeider, een kantoordirecteur, een productieverantwoordelijke, een arts, een zorgmama, een horecamedewerker en vele anderen doen mee. Vrouwen en mannen uit alle wijken en gemeenten: de Brugse N-VA-lijst is echt een lijst van dé Bruggelingen met kandidaten die ook zeer verankerd zitten in het verenigingsleven en meedraaien in het “bruisende” Brugge waar wij voor staan.

De lijst is tegelijk heel divers. Zo gaat Robert van Daele voor meer toegankelijkheid. Onder impuls van Jurgen Vandesteene en Ulrike Debondt ijveren we voor de rechten van holebi’s en transgenders. Saddiqa Tahira en Kushal Shrestha zijn twee ‘nieuwe Vlamingen’ die bewijzen dat integratie kan slagen, als we allochtonen kansen geven en als ze die kansen ook grijpen.

Liefst 6 kandidaten zijn jonger dan 30, onder wie 3 studenten. Onze oudste kandidate is Annie Van Schuylenberg, nog steeds bijzonder actief op haar 81ste. Morgane Hautekiet is als 20-jarige de jongste van de ploeg.

De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten op verkiezingszondag 14 oktober zal 51 jaar bedragen.

De lijst is, in vergelijking met zes jaar geleden, erg vernieuwend. Maar liefst 23 van de 47 kandidaten  - dat is net niet de helft - stonden in 2012 niet op de lijst. “Met zijn allen zijn we ‘zot van Brugge’ en gaan we voor een veilige thuis in een welvarende stad”, klinkt het enthousiast.

Over precies 98 dagen is het woord aan de Bruggelingen. “Zij krijgen de kans om de toekomst van onze prachtige stad te bepalen. Wij zijn er van overtuigd dat we met deze sterke lijst werkelijk kunnen zorgen voor de verandering in Brugge. De verandering die zo nodig is, zowel inzake mobiliteit en toerisme, als economisch en cultureel”, besluit Pol Van Den Driessche.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is