Tover strand(buurt) van Zeebrugge om tot toffe badplaats

Op 31 augustus 2017

Zeebrugge bestaat uit vier woonwijken: het dorp, het vismijnkwartier, de stationswijk en de strandbuurt. Hierbij onderscheidt de strandwijk zich duidelijk van de rest van de woonzones : meer geïsoleerd en minder interactie.

Hoewel deze nota met actieplan zich concentreert op de strandwijk, wil de N-VA het verder uiteendrijven van de wijken vermijden en deze integendeel dichter bij elkaar brengen.  De woonkern, de haven, de vissershaven en de toeristische badplaats Zeebrugge moeten Brugge blijven versterken. We moeten ook harder inzetten op een nauwere verbondenheid/betrokkenheid tussen de Bruggelingen uit het centrum en de naaste randgemeenten en Zeebrugge. Want ook historisch bestaat er al heel lange tijd die innige (economische) band tussen Brugge en de zee.  

In de beleidsnota van het toen nog nieuwe stadsbestuur stond, in 2013, te lezen, onder punt 406: “Er wordt ingezet op de uitbouw van Zeebrugge badstad en de promotie ervan. Er wordt een totaalplan opgesteld voor de herwaardering van Zeebrugge Bad als badplaats”. In punt 415 klinkt het: “Het evenementenplateau in Zeebrugge zal vaker worden gebruikt voor evenementen”.

Hiervan is evenwel weinig of niets terechtgekomen. De N-VA van Brugge lanceert daarom concrete voorstellen, na alweer een zwak zomerseizoen.

​Hiernaast kan u via de bijlage de volledige nota Zeebrugge strandwijk van N-VA Brugge lezen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is