N-VA Brugge maakt zich zorgen over het repressieve parkeerbeleid

Op 16 mei 2019

N-VA Brugge maakt zich zorgen over het repressieve parkeerbeleid

 

In 2018 werden in totaal 82.684 retributies uitgeschreven in de binnenstad, blauwe zones en kiss & rideparkings van de stad Brugge.  Een recordaantal !  (in vgl. 2017 : 67.831 – stijging met 22%) De inkomsten uit retributies belopen aldus bijna 2,5 miljoen €.   

N-VA fractieleider Geert Van Tieghem noemt de andermaal bijzondere stijging ‘onrustwekkend en bangelijk’.  “Normaal kunnen we dit niet meer noemen. Dit lijkt meer op een klopjacht.”   “Elke dag werden gemiddeld 227 retributies opgemaakt, meer dan 20 stuks per uur”.  “En daar bovenop komen nog eens 11.242 processen-verbaal inzake foutparkeren” !  Ook de parkeergelden klokken af op een record in 2018 : 4.237.445 €.    In vergelijking met 2016, amper 2 jaar geleden, is dit meer dan een verdubbeling.  (2016 : 2.073.996 €)

“Het is voor ons overduidelijk dat het ganse verhaal dient om de stadskas te spijzen”, weet N-VA-fractieleider Geert Van Tieghem.   “Er is geen greintje soepelheid of begrip of gedoogbeleid” !  Onze stad verkrijgt aldus een negatief imago.   Fractieleider Geert Van Tieghem roept het stadsbestuur op om het parkeerbeleid grondig te evalueren. “Een tariefverlaging tot 25 € of een voorstel om een deel van de ontvangsten effectief te investeren in concrete projecten die de verkeersveiligheid in Brugge kunnen verhogen (v.b. een voetpadenplan)”, moet absoluut mogelijk zijn.

 

Met oprechte hoogachting

 

Geert Van Tieghem

Fractieleider N-VA Brugge

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is