Picknickbanken in horeca-arme gebieden, een gemiste kans

Op 4 april 2021, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

De stad stelde haar picknickplan voor waarbij de picknickbanken, die de stad al eerder had aangekocht, nu over de hele stad verspreid worden. Wat opvalt is dat de banken steeds in horeca-arme gebieden geplaatst worden. “Waarom liet het stadsbestuur de kans liggen om de zwaar getroffen horeca hierbij te betrekken”, vroeg gemeenteraadslid Nele Caus zich af. De absurde situatie werd ook in het Vlaams Parlement aangekaart door Maaike De Vreese, voorzitter van N-VA Brugge: “Waarom kan het wel voor picknicktafels en niet voor terrassen, die op zijn minst even coronaveilig ingericht kunnen worden?”.

Maar ook de locatie van de picknickbanken doet de wenkbrauwen fronsen, omdat de meeste banken geplaatst zijn waar niet veel horeca in de buurt is. Nochtans was dit net een kans voor het stadsbestuur om de horeca hierbij te betrekken, zeker in tijden van corona waarin de horeca het al hard te verduren heeft. De stad had bijvoorbeeld de verschillende initiatieven van horeca-uitbaters kunnen bundelen op een website, eenvoudigweg gekoppeld aan een QR-code die op de picknickbanken te vinden is. De vele Bruggelingen, wandelaars, fietsers en bezoekers van onze stad zouden zo kunnen genieten van een lekkere lunch in open lucht en de plaatselijke horeca zou ook een graantje kunnen meepikken. Een win-win voor iedereen!

N-VA Brugge vraagt dan ook aan het stadsbestuur om een creatieve meeneem-picknick-campagne aan het picknickplan te koppelen in overleg met de betrokken stakeholders. “Ook dat is samen tegen corona!”, besluit Nele.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is