Vernieuwing en ervaring op lijst N-VA Brugge

Op 7 februari 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten

De Groot-Brugse Raad (GBR) van de N-VA - het politiek bestuur van de Brugse N-VA - besliste over enkele belangrijke plaatsen op de lijst voor de verkiezingen van 14 oktober. "Naast ervaring gaan we ook voor vernieuwing en verjonging", klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen

Nadat de GBR onlangs de tweede plaats had toegewezen aan nieuwkomer Nele Causen en het afdelingsbestuur eind 2016 Pol Van Den Driessche al tot lijsttrekker had verkozen, werden nog meer plaatsen vastgelegd. "Op plaats 4 komt onze fractieleider in de gemeenteraad Geert Van Tieghem, gevolgd door gemeenteraadslid Martine Bruggeman op plaats 5. De zesde plaats is voor nieuweling Ilse Coopman, de 25-jarige voorzitster van Jong N-VA. Meteen gevolgd door raadslid Hugo De Bondt, die voorzitter is van de Seniorenwerkgroep binnen de Brugse N-VA. Plaats 8 gaat naar Françoise Van Hoorebeke, onze fractieleidster in de OCMW-raad. De negende plaats is voor raadslid Eric Lagrou. Raadslid Patrick Daels staat op 11. De Brugse onderneemster Dominique De Spiegelaere, die ook penningmeester van de Brugse N-VA is, volgt op 12. Ondervoorzitter en advocaat Erwin Priem neemt plaats 13, zijn confrater en gemeenteraadslid Gudrun Platevoet volgt op 14. Trekker van de tweede kolom op het computerscherm, plaats 17, wordt ingenomen door de afdelingsvoorzitter en tandarts Dirk Barbier", klinkt het in een mededeling.

Lijstduwers

"Ook de lijstduwers zijn bepaald. Op 44 staat OCMW-raadslid Joël Boussemaere, op 45 zijn collega Aagje Merlevede, op 47 prijkt Kamerlid An Capoen.Dat betekent dat nog tal van plaatsen zullen worden ingevuld, waaronder ook de opvallende topplaatsen 3 en 10 en 16 (lijstduwer eerste kolom) en 46 (voorlaatste). "Die plaatsen houden we open, omdat we nog in gesprek zijn met enkele sterke en verrassende persoonlijkheden die mogelijk de N-VA komen versterken", stelt kopman Pol Van Den Driessche.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is