Trek innovatieve bedrijven naar Brugge

Op 6 januari 2022, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Nieuws van de Gemeenteraad

Na de jarenlange vraag vanuit onze fractie om hoogtechnologische bedrijven en extra bedrijventerreinen, worden nu eindelijk verdere stappen genomen in de ontwikkeling van een nieuwe bedrijvenzone, met name de Chartreuse.

 

Gemeenteraadslid Nele Caus liet weten dat dit geen dag te vroeg komt en hoopt dat het nu eindelijk eens vooruit kan gaan in dit dossier. Onze Brugse economie is en blijft bijzonder kwetsbaar met als hoofdas, het toerisme. Een extra stevige pijler is dan ook een grote noodzaak.

N-VA Brugge riep dan ook alle partijen op om geen stokken in dit economische vliegwiel te steken. De houding van Groen valt dan ook enorm te betreuren. Wij zouden géén economisch kerkhof door het vele procederen op ons geweten willen hebben, Groen daarentegen…, luidde het vurige betoog van Nele. Brugge moet dringend aansluiten bij de kennisindustrie dus geef de hoogtechnologische bedrijven nu eindelijk de ruimte die ze nodig hebben, en dat is in de Chartreuse. Economie is en blijft de motor van onze samenleving, die welvaart én welzijn creëert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is