Toeristische logies in Brugge krijgen financiële impuls.

Op 13 augustus 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1.264.216 miljoen euro in de uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch infrastructuur voor logies. Ook Brugge profiteert hier mee van. Zo krijgen het hotel Portinari, gastenkamer Maison Boussonen camping Memling een mooie toelage. “Dit betekent een stevige steun in de rug voor onze lokale logiesuitbaters”, zegt senator en Brugs lijsttrekker Pol Van Den Driessche.

 

De uitbaters van 50 vergunde logies krijgen financiële steun om werk te maken van een volledig toegankelijk logies en van kind- en familievriendelijke voorzieningen. Minister Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies.Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

 

Minister Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts maakt nu ruim 1.2 miljoen euro vrij om de uitbaters een duwtje in de rug te geven. 

 

50 uitbaters van logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op een extra impuls. Brugs N-VA-fractieleider Geert Van Tieghem: “Ik verneem van minister Weyts dat op die manier het hotel Portinari (45.755 euro), gastenkamer Maison Bousson (13.809 euro) en camping Memling (16.092 euro) subsidies krijgen. Dit is een aardig duwtje in de rug voor mensen die ondernemen in een toch soms moeilijke economische sector.”. 

 

Weyts steunt zorgspecifieke investeringen in sanitair, dat toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts. 

 

Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, stelt Weyts. 

 

“Het is super dat we de mooiste stad van Vlaanderen kunnen promoten als stad die graag àlle mensen verwelkomt en daarvoor over de accommodatie beschikt. Ook dit moeten we dus meer gaan uitspelen in onze citymarketing”, besluit PVDD.

 

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is