Robert van Daele overleefde hersenbloeding en is kandidaat voor Brugse N-VA

Op 14 maart 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten

“Toegankelijkheid in Brugge kan nog veel beter”

 

Robert van Daele wil dat mensen met een handicap meer en makkelijker toegang krijgen in Brugse gebouwen. “Ook het vinden van een aangepast huis blijft dikwijls een probleem”, zegt de Vlaams-nationalist die in oktober op de lijst van N-VA Brugge staat.

 

Robert is een rasechte Bruggeling van 54 jaar en hij woont in het centrum van Brugge. Hij studeerde Mechanica aan het VTI. Hij haalde nog een diploma Boekhouding en spreekt vijf talen. Ook vandaag blijft hij leren door cursussen te volgen aan Howest en het SNT in Brugge.

Na een loopbaan van vijf jaar in het leger, ging hij werken in de transportsector. Tot hij in 2011 een hersenbloeding kreeg waardoor hij voor een stuk verlamd werd. Er volgde een lange en moeizame revalidatie.

 

“Brugge is een prachtige stad, maar niet alle mensen met een handicap kunnen daar voluit van genieten”, zegt Robert. “Te veel gebouwen blijven ontoegankelijk, veel voetpaden liggen er slecht en gevaarlijk bij en in sommige straten zijn geen parkeerplaatsen voorzien.” Ook het vinden van een job, blijft dikwijls problematisch. “Zelf sta ik ook al zeven jaar op een wachtlijst om een geschikte sociale woning te vinden.”

 

De dynamische man wil met de N-VA voor de noodzakelijke verandering zorgen in Brugge. “Zo zou er alvast een hogere ambtenaar verplicht advies moeten geven vooraleer het stadsbestuur een beslissing neemt vanuit het oogpunt van mensen met een handicap.”

 

Robert van Daele is gehuwd met de Servische Mira Manic en hij heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd pluist hij zijn stamboom uit, want blijkbaar woonden zijn voorouders al sinds 1600 in onze stad.

 

Voorzitter Dirk Barbier en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche steunen voluit het pleidooi van Robert. “Als sociaal bewogen volkspartij ijveren wij ervoor dat elke Bruggeling zich helemaal kan ontplooien in onze stad, zeker mensen die leven met een beperking. Daarom ook vragen wij dat het stadsbestuur echt werk maakt van de bekendmaking en het algemene gebruik van de ‘European Disability Card’, een kaart die mensen met een handicap extra mogelijkheden geeft.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is