Nieuw voetbalstadion komt dichterbij.

Op 16 september 2017, over deze onderwerpen: Sport

Senator en Brugs lijsttrekker Pol Van Den Driessche reageert enthousiast op de goedkeuring door de Vlaamse regering van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge. “Nu kan er echt voortgang worden gemaakt met enkele belangrijke dossiers.”

Er werd een evenwicht gevonden tussen verschillende visies en bezorgdheden. “Zo worden er in “Klein Appelmoes” en in de “Chartreuse” delen behouden als natuur- en parkgebied. In het deelgebied “de Spie” is plaats voor recreatie voorzien. Dat alles is een goede zaak, want Brugge moet groen en leefbaar blijven.”

Eindelijk kan er in de Chartreuse ook werk worden gemaakt van het zo vaak beloofde terrein voor bedrijven met onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, de zgn. Headquarter-zone. . “Brugge telt bloeiende hogescholen en sinds kort ook universitaire opleidingen. Nu moeten we bedrijven aantrekken waar de in Brugge afgestudeerden straks aan de slag kunnen, waardoor de uitstroom van talent (‘braindrain’) stopt”, stelt Pol Van Den Driessche.

“We zijn tot slot oprecht blij dat er een doorbraak is voor de inplanting van het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge ter hoogte van de Blankenbergse Steenweg. Mee op onze vraag stemden de N-VA-ministers in de Vlaamse regering in met de plannen”, beklemtoont PVDD. “Club Brugge heeft nood aan en recht op een eigen modern en groot stadion. Club is een sterk merk en een internationale ambassadeur van onze stad, naast onze cultuur-historische rijkdom, onze zeehaven, ons strand, onze gastronomie en zo veel andere troeven.”

Pol Van Den Driessche, zelf een Cercle-supporter, wenst Club succes bij de realisatie van haar droom. Tegelijk zal hij natuurlijk blijven ijveren voor de belangen en de bloei van de Groenzwarte Vereniging in een toekomstig aangepast Breydelstadion.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is