N-VA Brugge wil meer drinkfonteintjes en een fonteinenwandeling

Op 26 juli 2018, over deze onderwerpen: Leefmilieu en wonen, Verkiezingen 2018

In omringende en zeker in zuiderse landen kan je in steden en dorpen bij warm weer genieten van fris en zuiver water uit drinkfonteintjes op pleintjes en aan straathoeken. Deugddoend om je dorstige mond even te laven maar ook om je handen en aangezicht wat te verfrissen.

In onze druk bezochte stad Brugge staan er vandaag amper 4 bescheiden drinkfonteintjes opgesteld (Visartpark, Astridpark, Sasplein en Minnewaterbrug).

Kopvrouw Nele Caus en gemeenteraadslid Patrick Daels willen het aantal drinkfonteintjes in Brugge uitbreiden, onder meer onder de bomen op de Burg, op het Zand, in het Albertpark, nabij de Vismarkt, op het Guido Gezelleplein en niet ver van de Scheepsdalebrug (voor de vele lopers langs de Vesten).

N-VA Brugge heeft dit idee bij verscheidene Brugse horecazaken afgetoetst en stelde vast dat ook zij dit idee genegen zijn.  "Dergelijk initiatief draagt immers bij tot de gastvrijheid, de gezelligheid en de aantrekkelijkheid van onze stad", vat Nele Caus - zelf actief in de horeca - de reacties samen. "Het geeft Brugge een fris, bruisend en hip imago."

Bovendien vinden Nele Caus en Patrick Daels dat die drinkfonteintjes er een pak esthetischer en creatiever kunnen uitzien dan de 4 onopvallende en nogal troosteloze exemplaren die er vandaag staan. 

Ze stellen daarom voor om creatieve ontwerpers de kans te bieden voorstellen te doen, liefst met een Brugse toets. Misschien kunnen ook jonge Academie-talenten uitnodigen suggesties doen. "Creëer unieke drinkfonteintjes, indien mogelijk met een link naar de rijke water-geschiedenis van Brugge. Meteen kunnen we er een 'fonteinenwandeling'  aan koppelen; een wandeling die bezoekers naar en langs welbepaalde plaatsen leidt" aldus Brugs N-VA-raadslid Patrick Daels. Uiteraard steeds met respect voor de regels van de Unesco.

De Brugse N-VA hoop dat het stadsbestuur dit constructieve voorstel zal willen overwegen. Want niet enkel bezoekers en toeristen zouden zo van het lekkere en gezonde leidingwater genieten. Ook de wandelende, lopende, fietsende Bruggelingen zouden vast wel zelf geregeld aan deze fonteintjes een slokje nemen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is