N-VA Brugge pakt uit met eigen bussenplan

Op 11 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Na gesprekken met de bewoners van de Vlamingstraat, de St Jorisstraat en de Vlamingdam bestudeerden we het bussenprobleem.
We zijn dan ook verheugd om een alternatief bussenplan voor te stellen. Uiteraard betreft dit een aanzet die verder moet worden besproken met alle betrokkenen (oa De Lijn).
De Brugse N-VA wil dat de problemen snel worden aangepakt en dat de knelpunten verminderen.

Kort gaat het hierover:

- in de Vlamingsstraat, de St.-Jorisstraat en op de Vlamingdam komen dagelijks (werkdag) 423  bussen voorbij. Dit hoge aantal veroorzaakt veel ongemak: onveiligheid, geluidshinder en schade aan woningen. In het N-VA- plan wordt dit aantal gereduceerd tot 136 busritten.
- de Geldmuntstraat en Noordzandstraat krijgen terug een bus, wat positief lijkt voor de bewoners en voor de lokale economie.  Als de winkelstraten autoluwe zijn, wordt een vervangingstraject voorzien.

De bestaande bustrajechten herleiden we tot 4 lussen: Katelijnestraat, St Kruis, Dampoort en Ezelpoort.

-Alle lussen starten en eindigen aan het station.

-Elke bus vertrekt om 5 u  en eindigt om 22 u, met een bediening om het kwartier: dit betekent 68 busritten per lus.

Vanaf 20 u rijdt de avondbus om het half uur.

- Overstappen op een andere lus, en op regiobussen blijft mogelijk.

Voordelen:

-De trajecten voorzien een betere spreiding binnen de stad, zodat ieder in zijn omgeving een bus dichtbij vindt: regio’s Gentpoortvest, Haarakkerstraat, Snaggaardstraat/Carmerstraat, Beenhouwerstraat worden door verschillende lussen aangedaan.

-Ook de bediening wordt groter: alle scholen binnen de stad, en bijkomend twee woon- en zorginstellingen (Minnewater en Ter Potterie), evenals de campus St.-Franciscus-Xaverius krijgen in hun nabijheid een bus.

Dit zijn de grote lijnen van ons alternatief bussenplan. Wij horen graag uw suggesties. U kan ons steeds contacteren voor een afspraak.

Uiteraard willen wij ook met De Lijn in gesprek. Als partij denken wij voor hen beter aanspreekbaar te zijn. Minister Weyts (N-VA) stelt voor om vanaf volgend jaar de gemeenten meer medezegging en een groter budget te verstrekken.

Een afgewerkt plan hebben is noodzakelijk: uw stem op 14 oktober is van belang, om ons aan het beleid te laten deelnemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is