Minister Demir steunt BRUGGE in strijd tegen klimaatverandering

Op 11 december 2019

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir trekt via het klimaatfonds €72802,58 uit voor Cohousing Eikenberg. Zo wapent de minister Brugge beter tegen de klimaatverandering.

 

Concreet investeert minister Demir in projecten die zorgen voor vergroening en het klimaat robuuster en biodiverser maken van de bebouwde omgeving in Vlaanderen. Meer bepaald voor Brugge komt het neer op een investering van €72802.58.

 

“Bij Brugge N-VA zijn we ons zeer goed bewust van de impact van de klimaatverandering. We moeten ons voorbereiden op de gevolgen die soms nu al zichtbaar zijn. Met de steun van de minister zetten we alvast een stap in goede richting om onze Brugge groener en leefbaarder te maken”, zegt Geert Van Tieghem, fractieleider.

 

Bevoegd minister Demir sluit zich daar volmondig bij aan.

“Steden en gemeenten die de oppervlakte lokale vergroening doen stijgen, verharde oppervlaktes verwijderen en investeren in biodiversiteit dragen in onze verstedelijkte gebieden sterk bij tot klimaatmitigatie en -adaptatie en vinden in mij een partner”, aldus minister Demir.

 

De steun voor Brugge kadert in een subsidieronde van maar liefst  8,6  miljoen euro voor 69 klimaatprojecten op Vlaams grondgebied.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is