Jonge vertegenwoordiger van Nepalese gemeenschap op Brugse N-VA-lijst

Op 20 maart 2018

De 24-jarige Nepalees Kushal Shrestha is in oktober N-VA-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. “Ik hou van onze prachtige stad en wil me inzetten voor alle Bruggelingen, ook de nieuwe Bruggelingen die zich integreren. Ik ben blij dat de N-VA mij heeft gevraagd.”

 

De Nepalese gemeenschap is de grootste etnisch-culturele minderheid in Brugge, samen zijn ze met meer dan zeshonderd. Velen onder hen werken in de handel en de horeca. De Bruggelingen kennen hen als hartelijke mensen die er alles aan doen om zich perfect te integreren, de meesten onder hen spreken ook vlot Nederlands. Een aanzienlijke groep verwierf intussen de Belgische nationaliteit.

 

Al geruime tijd bestaan er ook in Brugge vriendschapsbanden tussen Vlaamsgezinden en Nepalezen. Drie jaar geleden organiseerde de N-VA een solidariteitsactie voor de heropbouw van een school in Nepal, nadat dit land door een verwoestende aardbeving was geteisterd.

De voorbije twee jaar vierden Nepalezen ook de Vlaamse feestdag mee in Brugge, een vertegenwoordiger legde ook een bloementuil neer tijdens de plechtigheid aan het Breydel- en De Coninck-standbeeld op de Markt.

Die jonge man is Kushal Shrestha.

 

Hij werd 24 jaar geleden in de stad Baglung geboren. “Op mijn 15de kwam ik naar Belgie kwam, waar mijn ouders al tien jaar woonden. Ik trok meteen naar de taalklas in ‘de Maricolen’. Ik leerde op enkele maanden Nederlands. Daarna ging ik naar het St-Jozefsinstituut, ik volgde er de richting Kantoor en behaalde er mijn diploma secundair onderwijs. Tijdens de zomervakanties werkte ik bij een slager in Nieuwpoort. In 2016 kreeg ik de Belgische nationaliteit. Nu werk ik als kelner in de Brugse horeca“, vertelt Kushal.

 

Hij voegt eraan toe: “Ik ben blij met de kansen die wij hier krijgen en die we ook grijpen. Ik wil mij nu engageren voor Brugge en al zijn inwoners. Tegelijk wil ik ijveren voor een zaal waar wij met onze gemeenschap elkaar in Brugge kunnen ontmoeten, vergaderen en ook feest vieren.”

 

Lijsttrekker Pol Van Den Driessche is bijzonder enthousiast over de deelname van Kushal: “Wij hebben een groot hart voor kleinere volkeren die hun eigen cultuur en tradities in eer houden maar die zich tegelijk integreren in het land waar zij gaan wonen. De Nepalezen zijn een voorbeeld voor velen.”

 

Ook voorzitter Dirk Barbier omarmt de jonge kandidaat en zijn gemeenschap. “Wij verwelkomen nieuwe Vlamingen die voluit onze waarden en normen onderschrijven en onze taal leren. Ons inclusief nationalisme is verdraagzaam en open.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is