Jonge ondernemer Nele Caus op 2de plaats Brugse N-VA

Op 28 januari 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten

De ondernemer Nele Caus neemt de tweede plaats in op de lijst de Brugse N-VA. “Enkel de N-VA kan voor de noodzakelijke verandering zorgen in Brugge”, stelde zij op de nieuwjaarsreceptie in de volgelopen Foyer van de Stadsschouwburg. Binnenkort volgen nog meer namen, belooft lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche.

De N-VA in Brugge wil na de verkiezingen mee de mooiste stad van Vlaanderen gaan besturen. Al maanden werkt de partij aan de opbouw van het verkiezingsprogramma en sinds de lente van vorig jaar trokken bestuursleden en mandatarissen al 18 keer op wijkbezoeken. Nu is de lijstvorming aan de beurt, waarbij erg werd uitgekeken naar de eerste vrouw op de N-VA-lijst.

Dat wordt de 36-jarige Nele Caus, actief in de Brugse horeca-sector. Hoewel zij Politieke Wetenschappen studeerde aan de UGent, kwam ze al snel in economische en financiële kringen terecht. Eerst als bediende bij Fortex in Oedelem, daarna als adviseur en adjunct-kantoordirecteur bij BNP Paribas Fortis. Twee jaar geleden werd zij medevennoot van de webshop “Rock en Rosé” en mede-uitbater van het “Pergola Kaffee” in Brugge.

Zij is de levenspartner van Karel Hessels (voorzitter van “Horeca Brugge” en eigenaar van verscheidene horecazaken). Nele is lid van BTM (“Business Through Meeting”).

Nele en Karel hebben samen een zoontje, zij is ook de plusmama van twee zonen van Karel. In haar weinige vrije tijd leest ze boeken, is ze bezig met mode en lifestyle en geniet ze van onze goede Vlaams-Bourgondische levensstijl.

"Nood aan verandering"

Over haar politieke keuze zegt ze: “Brugge is toe aan verandering en daar zal de N-VA voor zorgen. Zo moet er een ondernemingsvriendelijk klimaat komen, want ondernemers zijn de kracht van de economie en dus van onze welvaart. Brugge moet ook een bruisender stad worden en veel meer ambitie tonen, in eigen land maar ook internationaal”. Zij betreurt dat er de jongste jaren geen duurzame technologische bedrijven naar Brugge werden gelokt, waardoor jong Brugs talent blijft wegtrekken naar andere steden.

Nele Claus: “Ik ben het volmondig eens met de visie van de N-VA, ook op Vlaams en federaal vlak. Daar heeft de partij bewezen voor de ommezwaai te kunnen zorgen, mét resultaten. Dat moet ook in Brugge mogelijk zijn en dus wil ik daar aan meewerken.”

"Zeer tevreden"

Afdelingsvoorzitter Dirk Barbier is, net zoals het hele Brugse N-VA-team, bijzonder verheugd: “Ik heb Nele leren kennen als een gedreven, intelligente vrouw met duidelijke meningen. Zij betekent een grote versterking voor onze lijst.” Dirk hoopt binnenkort de namen van nog meer nieuwe mensen te kunnen bekend maken, “want we voelen dat de Bruggelingen toe zijn aan een nieuwe bestuursploeg.”

Ook lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche is duidelijk tevreden: “Nele is echt de persoon die we nog zochten voor onze groep. Ook vanuit haar academische en professionele ervaring betekent Nele een forse meerwaarde. Tijdens onze voorbereidende gesprekken werd snel duidelijk dat zij de geknipte vrouw voor de tweede plaats is. Zij zal ongetwijfeld ook veel Bruggelingen overtuigen om hun vertrouwen aan de N-VA te schenken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is