IJssculptuurfestival verlaat Brugge

Op 25 augustus 2016, over deze onderwerpen: Cultuur en toerisme, Economie en ondernemen

De Brugse N-VA is ontgoocheld en verbijsterd nu ook het IJssculpturenfestival Brugge verlaat. Zij stelt het huidige stadsbestuur verantwoordelijk voor dit verlies, net nu Brugge zo erg nood heeft aan meer bezoekers en een positieve uitstraling. Fractieleidster Ann Soete zal hierover fors interpelleren in de volgende gemeenteraad.

Dat Brugge na 19 edities de Ronde van Vlaanderen kwijtspeelde, was en blijft heel erg. Dat onze stad na 16 succesvolle keren het IJssculpturenfestival uit handen laat glippen, is hemeltergend. 

Dit festival genoot bijval tot ver buiten Vlaanderen en bracht telkens tot 150.000 mensen naar Brugge. Die mensen bezochten niet enkel de kunstwerken in ijs, ze trokken altijd ook de stad in. Daar consumeerden ze in de horeca en kochten ze allerlei zaken in onze winkels, zeker tijdens de kerstperiode. 

Door een gebrek aan planning, visie en creativiteit van het huidige bestuur is dat straks niet meer zo. Er was zeker een oplossing te vinden voor het tijdelijke plaatsprobleem ten gevolge van de werken aan het Stationsplein. Indien men tijdig had gezocht had men ongetwijfeld een andere locatie kunnen vinden.

Verbijsterend is het ook om van de organisator te moeten horen dat dit stadsbestuur geen oor had naar de vraag om de lasten voor de organisatie niet te verhogen. Alsof Brugge het zich in deze tijden kan permitteren toporganisaties te laten vertrekken. Sommigen schijnen te vergeten dat toerisme levensnoodzakelijk is voor de welvaart van heel veel Bruggelingen. De omzet in deze sector zorgt voor het inkomen van mensen en dus ook voor jobs. Vinden sp.a en CD&V dat dan onbelangrijk?

Tot slot is ook de imagoschade voor Brugge groot: de Ronde en de IJssculpturen die in hooguit enkele maanden tijd wegtrekken uit Brugge komt het beeld van onze stad niet ten goede. Zeer ten onrechte, want Brugge heeft alle troeven en de mensen om de meest dynamische en aantrekkelijke stad van Vlaanderen te zijn. Alleen wordt dit potentieel vandaag onderbenut door een stadsbestuur zonder grote ambities.

 

N-VA Brugge

Ann Soete

Pol Van Den Driessche

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is