Houd Brugge levendig, ook in het najaar

Op 26 augustus 2020, over deze onderwerpen: Cultuur en toerisme, Economie en ondernemen

Persbericht: Houd Brugge levendig, ook in het najaar!

Neen, die mooie zomer is nog lang niet voorbij. Toch niet voor de N-VA die met enkele gedurfde voorstellen uitpakt om Brugge in het najaar levendig te houden. En veilig natuurlijk.

 

Kajakken op de Reitjes

 

N-VA herneemt haar voorstel om kajakken en suppen occasioneel toe te laten op de Reien. 

Raadslid Caus denkt hierbij aan een waterweekend, een nocturne-avond….”Trek de zomer door tot diep in de herfst en benut werkelijk alle mogelijkheden en ruimte om een divers publiek naar Brugge te lokken, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsregels”

 

Tentendorpen en evenementenpleintjes ter compensatie van de anderhalvemetersamenleving

 

Geef ook in het najaar de zwaar getroffen Brugse economie, evenementen-en cultuursector MAXIMAAL de ruimte om van Brugge een gezellige en levendige stad te maken. 

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen.

Zorg ervoor dat de uitgebreide terrassen maximaal gezellig en comfortabel kunnen ingericht worden. Zo kan men tijdelijk afstappen van het verbod op verwarmingselementen en beschuttingswanden. 

“En waarom kunnen we niet met tenten voor extra overkapping zorgen? Kijk maar naar de Champs-Elysées…. Daar kan het wel!”

Er zijn tal van gezellige pleintjes die kunnen omgetoverd worden tot leuke evenementenpleinen, waar er muziekoptredens en theatervoorstellingen en zelfs ruimte kan geboden worden aan horecazaken en lokale verenigingen. De meest voor de hand liggende locatie is het Zand, maar ook het Marktplein in Zeebrugge, het Gaston Roelandtplein te Assebroek, De Plaetse, het pleintje Onder de Toren in het idyllische Lissewege zijn ideale locaties hiervoor.

 

We moeten er niet flauw over doen, Brugge wordt ongemeen hard getroffen. Om te vermijden dat we tot een ware economische crash komen zal men creatief uit de hoek moeten komen en snel schakelen.  En dat zien we onvoldoende in Brugge. Deze crisis vergt nieuwe ideeën en een nieuwe aanpak om Brugge met al haar troeven, kleinschalige evenementen en extra aantrekkingspolen toch op de kaart te blijven zetten. Bruges, la Morte? Daar passen wij voor!, maakt Caus zich hard.

Kijk maar naar de aanpak in Kortrijk, daar beseft men hoe men zelfs nu veilig evenementen kan organiseren.

 

Wachten tot Wintergloed is geen optie!

 

Willen we het verschil maken, moeten we snel schakelen. Beslis bijvoorbeeld op maandag naargelang de weersvoorspellingen, welke evenementjes het komende weekend veilig kunnen plaatsvinden. De vele Brugse bands staan te popelen om kleinschalig aan de slag te kunnen.

Zet maximaal in op genieten en de belevenis. Organiseer themaweken-en weekends waarbij onze vele troeven aan bod komen: Musea-week, Week van de Smaak, Waterweekend, Muziekmaand, … 

 

 

De mogelijkheden zijn legio om Brugge in het najaar op een veilige manier levendig te houden. We kregen van de hogere overheden de bevoegdheid om lokaal te beslissen welke evenementen er toch kunnen doorgaan. Wel, toon 5 minuten politieke moed en wacht niet tot de gezellige Kersttijd om Brugge uit het slop te halen en geef nu perspectief aan de lokale ondernemers, sport- en cultuurwereld en de vele getroffen gezinnen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is