HET STADSBESTUUR LAAT DE TOERISTISCHE SECTOR IN ZEEBRUGGE EENS TE MEER IN DE STEEK (2)

Op 28 april 2016, over deze onderwerpen: Nieuws van de Gemeenteraad

(Deze vraag moest in de gemeenteraad van 26 april gesteld worden, maar is uitgesteld tot de volgende gemeenteraad)   

We hebben  kennis genomen van de werken op het strand van Zeebrugge waarbij Elia tot eind juni bezig zal zijn met het graven van een 5 meter diepe sleuf voor het aanleggen van een hoogspanningskabel voor de aansluiting van windturbines op zee. Deze werken zijn  noodzakelijk en laat het duidelijk zijn N-VA  is voorstander van windenergie op zee.
 U kondigde onlangs aan dat er een bedrag van 180,000 €  werd ingezet om onder andere  Zeebrugge  te promoten voor toerisme .  N-VA vindt  180,000 € besteden aan promotie veel geld maar zeker te verantwoorden als het goed besteed wordt, alleen is het onbegrijpelijk dat men anderzijds toelaat dat toeristen uiteindelijk op een bouwwerf terecht moeten komen.  Onze gegronde vrees is dat het  Zeebrugse strand bezoeken in mineur zal eindigen voor vele toeristen  en een volgend bezoek mogelijks kan hypothekeren.
Zelfs de Bruggeling, die Zeebrugge  Bad een hart toedraagt,en de, reeds fel uitgedunde horeca,  die moedig probeert het hoofd boven water te houden, worden nog maar eens verder kopje onder geduwd.
Blijkbaar staan de werken al 5 jaar gepland en werden ze al een paar keer uitgesteld en dit omwille van uiteenlopende redenen . Maar werken uitstellen of beter plannen in het belang van de middenstand  en toerisme kan  dan weer niet voor Elia en het huidig stadsbestuur gaat hiermee blijkbaar akkoord.

*Kunt u ons verduidelijken waarom deze werken nu moet gebeuren (was het niet beter deze te plannen in februari – maart, wat misschien technisch iets moeilijker zou geweest zijn voor Elia maar stukken beter voor toerisme en horeca)?
* De werkzaamheden worden vanaf  15 juni gestaakt tot 15 sept maar hoe zal het strand er bij liggen in deze tussenperiode? zal het strand er dan nog als  een werf  uitzien ?  
*Hebt u verder nog concrete plannen om van het seizoen voor Zeebrugge een succes te maken  ! 

Sabine Helleputte
Gemeenteraadslid N-VA Brugge
Sabine.helleputte [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is