HET STADSBESTUUR LAAT DE TOERISTISCHE SECTOR IN ZEEBRUGGE EENS TE MEER IN DE STEEK

Op 28 april 2016, over deze onderwerpen: Cultuur en toerisme

Niettegenstaande de voorstellen uitgaande van de oppositie steeds verticaal geklasseerd worden door onze burgemeester, zal ik toch blijven volharden.  
Feit is nu eenmaal dat er tot midden juni en vanaf midden september werken zullen gebeuren op het strand in Zeebrugge door Elia.  Dit betekent hoe dan ook een extra last en nadeel voor de eigenaars van een strandcabine die toch in alle rust van een dagje zee willen genieten en dus ook voor de horeca gelegen in de strandwijk.
Zeebrugge strand heeft het de laatste jaren al erg moeilijk om zich te blijven profileren als aantrekkelijke badplaats met toch desastreuze gevolgen voor het aanbod aan horeca en winkels.
Ik zou dan ook een simpel voorstel willen doen aan het stadsbestuur: geef alle strandcabinehouders als compensatie een bon van 20 € die ze vrij kunnen spenderen in een horecazaak naar keuze gelegen in de Zeebrugse strandwijk.  Op die manier zou men een win-win situatie kunnen creëren, de strandcabinehouders worden toch ietwat gecompenseerd voor de extra hinder en deze compensatie komt dan weer de lokale horeca ten goede.
Misschien toch de moeite om hier eens over na te denken.
Sabine Helleputte
Gemeenteraadslid N-VA Brugge
Sabine.helleputte [at] n-va.be
0468/120850

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is