Gemeenteraad van 29 januari 2024: Ilse Coopman

Op 20 februari 2024, over deze onderwerpen: Leefmilieu en wonen, Nieuws van de Gemeenteraad

Interpellatie

 

1/ Wateroverlast

 

Op verschillende plekken in Brugge blijven inwoners geteisterd door wateroverlast na de opnieuw hevigere regenval de afgelopen weken. In het bijzonder in de Sint-Pieterskerklaan, waarover collega Pol Van Den Driessche en ikzelf al eerder interpelleerden. Maar nu staat ook in de Bloemenwijk in Assebroek onder water.

In beide gevallen zien we hetzelfde stramien opduiken. De mensen ondervonden jarenlang minimale tot helemaal geen last van waterinsijpeling. Maar sinds het uitvoeren van – toegegeven – noodzakelijke werken aan de straten, kampen zij wél met wateroverlast. Kelders, tuinen, speelpleintjes staan blank met alle gevolgen van dien.

Vorige keer vroegen wij u om actie te ondernemen voor de getroffen inwoners van de Sint-Pieterskerklaan. We hoorden dat experts al langskwamen en een dame meldde ons al een expertverslag waarbij de aannemer in gebreke werd gesteld.

De voorbije weken is de regenval echter opnieuw toegenomen, recht evenredig met de wateroverlast. In sommige gevallen werd de schade nog erger dan voorheen. Vandaar dat wij u nogmaals om een stand van zaken vragen en vooral om actie en steun voor deze Bruggelingen. Want we mogen hen niet in de kou of beter: in het water laten staan.

Welke stappen werden al gezet en welke zullen nog gezet worden?

Wat deed de stad ondertussen om deze mensen te helpen?

Welke stappen werden al gezet en welke zullen nog gezet worden?

Vooral: hoe en wanneer zullen zij worden vergoed voor de schade die door werken in opdracht de stad zijn uitgevoerd?

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is