Brugse N-VA telt vijf jonge twintigers op lijst

Op 12 april 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Brugse N-VA telt vijf jonge twintigers op lijst

Op de Brugse N-VA-lijst staan straks vijf meisjes en jongens die nog geen 26 zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat N-VA het verschil kan maken, zeker ook voor jongeren”, zegt voorzitster Ilse Coopman. “Dat zal zaterdag al blijken tijdens het programmacongres.

 

Zaterdag legt de N-VA het programma vast waarmee de partij over exact zes maanden de Brugse kiezers hoopt te overtuigen. Het hoofdstuk ‘Jeugd’ vormt een stevig onderdeel. “We hebben afgesproken nog niets over de inhoud bekend te maken tot na de goedkeuring van onze voorstellen. Maar het zal niemand verbazen dat we stevig inzetten op alle denkbare toepassingen van ‘Smart City’. Tegelijk hebben we originele plannen met de erfgoedlocaties die nu leeg staan.”

Ilse Coopman woont in Assebroek, is 25, studeerde Geschiedenis en werkt sinds kort bij een consultingbedrijf in Gent dat zich o.a. specialiseert in de farmaceutische sector. Al vier jaar is zij voorzitster van Jong N-VA Brugge en onlangs werd zijn ook voorzitster van Jong N-VA in het hele arrondissement Brugge-Torhout-Oostkust.

Morgane Hautekiet is 20, studeert Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven, neemt al verschillende jaren deel aan Model United Nations en speelt saxofoon. Ook bij Jong N-VA zit ze niet stil en is ze al 6 jaar Secretaris. Zij woont in hartje Brugge.

Ook Julie Hillewaert studeert Toegepaste Economische Wetenschappen, weliswaar aan de UGent. Vroeger was ze actief in de jeugdbeweging, nu staat ze geregeld op een tennisveld. Zij is 21 en woont in St-Andries.

De 23-jarige Ian Daelman woont in Sint-Pieters en heeft al een diploma Handelswetenschappen en studeert nu Politieke en Sociale Wetenschappen aan de UGent. Tussendoor geniet hij van het studentenleven.

De Nepalese Vlaming Kushal Shrestha is 24 jaar en woont in Brugge Centrum. Hij volgde de richting Kantoor en werkt nu als kelner in een Brugs restaurant.

Brugs afdelingsvoorzitter Dirk Barbier is wat trots op dit jeugdige vijftal. “Onze lijst zal een mooie weerspiegeling vormen van de Brugse samenleving: van jong tot ouder en ook alle beroepscategorieën zullen vertegenwoordigd zijn. Dat is de kracht van een volkspartij. We zijn overigens met nog meer interessante mensen in gesprek om de N-VA-lijst te versterken.”

Ilse neemt alvast de zesde plaats in op de lijst, de overige jongeren zullen gegroepeerd samen staan verder op de N-VA-lijst.

Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche sluit aan: “Tijdens onze huisbezoeken ervaren we het verlangen van veel Bruggelingen naar verandering. De mensen hebben het echt gehad met dit stadsbestuur, dat bewees ook de jongste ‘Stadsmonitor’. Wij willen voor alle Bruggelingen het echte alternatief zijn die voor de ommezwaai kan zorgen. Daarbij is de inbreng van jongeren ontzettend interessant en nodig. N-VA wil een creatieve aanbodpartij blijven, onafhankelijk van drukkingsgroepen en met slechts 1 doel: het welzijn van àlle Vlamingen.”

 

Op de foto van links naar rechts: Kushal Shrestha, Julie Hillewaert, Ilse Coopman, Morgane Hautekiet en Ian Daelman.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is