Breng de start van De Ronde terug naar Brugge

Op 3 april 2021, over deze onderwerpen: Cultuur en toerisme, Sport

Op de vooravond van Vlaanderens grootste koers, De Ronde van Vlaanderen geven we ook mee dat wij met N-VA Brugge absolute voorstander zijn van de terugkeer van de Ronde naar Brugge. Pol Van den Driessche, die in het verleden ook aan de kar getrokken heeft om de Ronde naar Brugge te halen heeft dit de vorige gemeenteraad opnieuw aangekaart. De Ronde betekent een fantastische promotie voor onze stad in binnen en buitenland, en na corona zal onze stad dit zeker kunnen gebruiken! Zet Brugge hiermee in de kijker ook voor de Bruggelingen zelf, maar doe dit op een verstandige en creatieve manier om het kostenplaatje onder controle te houden.

 

De Ronde biedt heel wat voordelen voor de uitstraling van onze stad. Niet alleen op het sportieve vlak, maar ook voor iedereen die dat weekend naar onze stad trekt of voor de vele miljoenen kijkers uit binnen- en buitenland die de beelden van onze mooie stad te zien krijgen.

Het terughalen van De Ronde zou een boost kunnen geven aan onze toeristische sector, waarvan ongeveer 7.000 Bruggelingen hun inkomen verdienen. Zeker wanneer de pandemie overwonnen is. Alle toeristische bestemmingen zullen hun kaarten dan ook uitspelen, dus het is belangrijk dat we als Brugge dan goede kaarten in handen hebben.

De ambitie hiermee gekend, maar we moeten ook aan het prijskaartje denken, die moet redelijk blijven. Slimme constructies, en eventueel afspraken met andere West-Vlaamse steden en gemeenten die op de weg van De Ronde zouden kunnen liggen kunnen hierbij nuttig zijn. Mogelijks willen zij ook een duit in het zakje doen? 

We zijn benieuwd naar de stappen die het stadbestuur zal ondernemen! En hopelijk slagen ze er in om De Ronde binnenkort terug in Brugge te laten starten.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is