Bouwen in Mispelaar geen goed idee

Op 5 januari 2022, over deze onderwerpen: Leefmilieu en wonen, Nieuws van de Gemeenteraad

Raadslid Pol Van Den Driessche toonde tijdens de digitale gemeenteraadszitting verbluffende luchtfoto’s – gemaakt door een drone -  van de ondergelopen weiden aan de Mispelaar.

 

Op die locatie wil de sociale bouwmaatschappij Vivendo met goedkeuring van de stad tientallen woningen en twee appartementsblokken neerpoten. “Wie nu nog ontkent dat daar overstromingen kunnen plaatsvinden lijkt wel op Comical Ali, de Iraakse minister die bleef ontkennen dat er Amerikaanse troepen in Bagadad waren op het ogenblik dat de tanks die stad binnenrolden.”

Tegen de bouwvergunning dienden omwonenden en ook het Departement Omgeving, op aangeven van onze minister Zuhal Demir, een reeks klachten in bij de Bestendige Deputatie. Kort voor het provinciebestuur zich daarop moest uitspreken, kwam Vivendo met nieuwe plannen aandraven. Daarop staan enkele bijkomende rioleringen en nog een wadi meer getekend. Waarmee men eigenlijk vooral aantoont dat deze groene zone inderdaad zeer watergevoelig is. “Bouw daar dus niet. Tenzij men het ok vindt dat bewoners van sociale woningen nu en dan met hun voeten en huisgerief in het water zullen staan, maar dit zou wel zeer cynisch zijn.”

Schepen Demon antwoordde dat hij de beslissing van de Deputatie afwacht. Burgemeester De fauw had enkele uren ervoor aan de regionale zender wel nog eens bevestigd dat hij dit project top vindt. Tegelijk bleek dat hij eigenlijk niet goed te weten waar de gronden precies liggen. “Vorige maand kende u al niet het verschil tussen metaal en hout, nu weet u niet wat links en rechts is. Bedenkelijk voor een politicus.” Nog dit:  De fauw is voorzitter van Vivendo… 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is