Aanpak transmigrantenproblematiek

Op 4 februari 2019, over deze onderwerpen: Beleid en financiën, Economie en ondernemen, Nieuws van de Gemeenteraad

De N-VA Brugge is het grondig oneens met de nieuwe aanpak van de transmigrantenproblematiek zoals vandaag door de nieuwe Brugse burgemeester is bekendgemaakt. Voortaan mag de politie van hem dus niet meer optreden bij voedselbedelingen, komt er een infopunt voor illegale transmigranten en moet het opgeruimde kampeermateriaal worden bewaard.

 

Dit is driemaal fout, vindt N-VA Brugge. De voorbije maanden en weken zette de politie veel mensen en middelen in op ontrading, met de bedoeling zoveel mogelijk illegale transmigranten weg te houden uit Zeebrugge. Daar hoorden gerichte politionele acties bij, vaak in moeilijke omstandigheden.

 

De nieuwe aanpak zal wel degelijk een bijkomend aanzuigeffect creëren. Uitgerekend op een ogenblik dat Zeebrugge al door de mensensmokkelaars met stip genoteerd staat als de plaats van waaruit men naar het VK kan oversteken. De oprichting van een bijkomend 'infopunt' voor illegale transmigranten is helemaal onbegrijpelijk en zelfs stuitend. Vandaag doen verscheidene Belgische overheidsdiensten er immers alles aan om deze mensen correct te informeren, vaak met de mededeling dat zij hier niet mogen en kunnen blijven.

 

CD&V Brugge pleit voor een ‘menselijker’ aanpak in het transmigrantenverhaal. Maar wat is er humaan aan het in de steek laten van de eigen bevolking en de eigen bedrijven? Inwoners van Zeebrugge krijgen – soms letterlijk – rake klappen. Nogal wat Zeebruggenaren voelen zich niet meer veilig in hun eigen gemeenschap. De bedrijven moeten handenvol geld uitgeven aan extra beveiliging en bewaking.
 

 

Voor de verkiezingen waarschuwde de N-VA Brugge al voor een lakse en dus verkeerde aanpak van dit probleem. Het zou ons zeer verbazen mochten de Zeebruggenaren en veel andere Bruggelingen deze koerswijziging toejuichen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is