Veilige afsluiting voor paarden voortaan vrij van bouwvergunning

Op 28 juli 2011

Op voorstel van Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening en Sport Philippe Muyters (N-VA) besliste de Vlaamse Regering vandaag om de bouw van veilige weideafsluitingen voor paarden vrij te stellen van een bouwvergunning. Vanuit de paardensector worden afsluitingen met dwarsbalken in plaats van prikkeldraad of schrikdraad gepromoot als de meest veilige, ongeacht of het over een professionele paardenhouderij gaat of niet.
 
Uit adviezen van het Vlaams Paardenloket blijkt dat deze afsluitingen voor paarden de meest veilige afsluitingen zijn. Tot vandaag was voor dergelijke afsluitingen een bouwvergunning nodig. “Dat zorgde ervoor dat de afsluitingen op sommige plaatsen wel en op andere plaatsen niet toegestaan werden. Hoewel het duidelijk is dat zij voor de veiligheid van de paarden de beste oplossing zijn. Deze wijziging vergemakkelijkt en stimuleert de plaatsing van de veilige afsluitingen”, zegt minister Muyters.

Olympische paardensporten
Ook als minister van Sport voelt Philippe Muyters zich betrokken: “De goede resultaten van de Vlaamse ruiters binnen de verschillende Olympische disciplines moeten bestendigd kunnen worden op weg naar Londen 2012. Er is geen ruitersport zonder goede paarden en geen goede paarden zonder een veilige leefomgeving voor de jonge dieren.”

  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is