Solidariteitsactie van Brugse Nepalezen en Brugse N-VA zorgen voor Bouw van nieuwe school in Nepalees dorp

Op 22 juni 2015, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten

Kort na de eerste verwoestende aardbevingen besloten de Nepalese gemeenschap in Brugge (ongeveer 600 personen) en de Brugse N-VA om samen een sensibiliserings- en geldinzamelactie te organiseren.

De Brugse Nepalezen gingen letterlijk bij de Bruggelingen aanbellen. De Brugse N-VA-bestuursleden en –mandatarissen verkochten op de zaterdagmarkt “bouwstenen voor Nepal”, waarmee enkele tempels symbolisch werden nagebouwd.

Uiteindelijk bracht deze gezamenlijke actie liefst 18.000 euro op: 14.000 door de bedelactie van de Nepalese gemeenschap, 4.000 door de N-VA-actie op de zaterdagmarkt en via overschrijvingen.

Met dat mooie bedrag zal een school in Nepal worden gebouwd, waardoor scholieren straks terug kunnen lessen krijgen in behoorlijke omstandigheden. Het schoolgebouw wordt opgetrokken in het dorp Gunsi Ramecchap.

Via de onderstaande link zie je waar en hoe de bouw zal plaatsvinden:

https://youtu.be/NObEy1F6Ra8   (de 3700 euro is intussen 4000 euro geworden)

De Nepalese gemeenschap en de N-VA danken nadrukkelijk alle schenkers. We zullen hen ook op de hoogte houden van de vorderingen van de bouwwerken. Voor de N-VA is solidariteit onder mensen en volkeren de basis van een rechtvaardiger wereld. Tegelijk is onderwijs – en dus ook het hebben van een goede, veilige school - ontzettend belangrijk voor de verbetering van het leven van mensen. Zeker ook van jongeren in armere landen.

Ramesh Kandel en Durga Sebedi, de drijvende krachten van de Brugse Nepalezen, belooft: “Al het ingezamelde geld zal goed worden besteed.”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is