Reactie Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Ann Soete m.b.t. bushalte Vlamingstraat

Op 28 augustus 2014

Ik kan leven met de huidige oplossingen die er gekomen is  voor de handelaars. Een tijdelijke halte langs de Van Ooststraat, aan de zijkant van de schouwburg. Een tweede halte zou wat verderop in de Vlamingstraat liggen. Jammer dat dit pas mogelijk is nadat de handelaars stappen hebben ondernomen tegen het stadsbestuur. Het is een schouwspel geweest van slecht bestuur. Er was totaal geen sprake van inspraak, geen overleg met handelaars noch met buurtbewoners. Er moet dringend werk gemaakt worden van meer openheid van het stadsbestuur en inspraak en samenwerking met de handelaars van Brugge.

Als nu ook blijkt dat de halte in de Noordzandstraat ter hoogte van de winkel Tuyttens zou verdwijnen heb ik toch enkele bedenkingen.  Ik stel mij de vraag wat de echte bedoeling is van deze veranderingen. Is het achterliggend plan de straten toch verkeersvrij te maken? Wat is de reactie van CD&V hierop, die bij hoog en laag beweerden dat er van een verkeersvrij centrum nooit geen sprake zou zijn. Laten zij zich verder ringeloren door de socialisten of laten ze eens van zich horen. Daarnaast is het verdacht windstil over de veel besproken kleine busjes waar Landuyt zo’n fan van was?

Het is dringend tijd dat het stadsbestuur duidelijkheid schept over de mobiliteit en niet alles langs achterpoortjes laat verlopen.

 

Ann Soete

 

 

Fragmenten Focus:

http://www.focus-wtv.be/nieuws/bushalte-wordt-verplaatst-brugse-handelaars-zijn-razend

 

http://www.focus-wtv.be/video/bushalte-verplaatst-2-vrees-voor-permanente-situatie

 

http://www.focus-wtv.be/nieuws/stad-wil-alternatief-voor-omstreden-bushalte

http://www.focus-wtv.be/nieuws/rechter-houdt-werken-nieuwe-bushalte-brugge-tegen

 

artikel

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brugge/compromis-voor-vlamingstraat-twee-tijdelijke-bushaltes-a2007749/

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140811_01213862

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is