Parkeerperikelen op de Platse in Sint-Andries….

Op 22 april 2014

Op de Platse te Sint-Andries is het verboden om stil te staan langs het voetpad langsheen  de bankinstelling en de rij horecazaken, evenwijdig met de gemarkeerde parkeerplaatsen.  Eén bord ‘verboden stilstaan’ duidt dat aan.   Dat bord is evenwel niet zichtbaar voor bestuurders, komende vanuit de Pastoriestraat.   Zo staan er  dagelijks tientallen auto’s  geruime tijd foutief lang stil en/of geparkeerd langsheen de horecazaken, i.p.v. op de gemarkeerde parkeerplaatsen en/of op de ruimere parking achteraan het oude gemeentehuis.    Dit  incorrect parkeergedrag zal nog toenemen met de komst van de POST op de hoek van de Pastoriestraat en de Gistelsesteenweg.     Wij vragen dan ook aan het stadsbestuur om :

  • het huidige bord  ‘verboden parkeren E1’ te vervangen door  een bord E3 ‘verboden stilstaan en parkeren’ en 1 extra bord E3 ‘verboden stilstaan en parkeren’ bij te plaatsen ter hoogte van de Pastoriestraat en Gistelsesteenweg.   (want nu staat daar geen enkel bord)
  • De borduurstenen van het voetpad van een ‘GELE’ kleur te voorzien, zodat duidelijk wordt voor elkeen om niet stil te staan langsheen de rij horecazaken, maar wel om correct de diverse parkeerplaatsen in de omgeving te bezigen.
  • Een (meer) repressieve aanpak van de vele foutparkeerders.   Nu wordt blijkbaar  - vreemd -- helemaal niet opgetreden …    

In de omgeving van de aangeduide parkeerplaatsen is er ook nog steeds een doorgang voor auto’s,  ter hoogte van de horecazaak Den Comptoir.   Deze doorgang was destijds nuttig voor de garage die daar gevestigd was.  Nu heeft deze geen enkele zin meer.  Derhalve stellen we voor om op deze plaats een fietsenstalling te voorzien, gelet op de leemte aan fietsenstallingen op die centrale plaats in Sint-Andries.   

Frequent staan op de gemarkeerde parkeerplaatsen op DE PLATSE  auto’s geparkeerd van ’s morgens tot ’s avonds.   Dat kan ons inziens geenszins de bedoeling zijn,  gelet op de aanwezigheid van de vele handelszaken in de buurt, wat een systeem van kortparkeren  aanbevolen maakt.   We vragen dan ook aan het stadsbestuur om van de omgeving van DE PLATSE een ‘blauwe zone’ te maken, zoals dit nu reeds het geval is op diverse andere plaatsen in de stad.   (b.v. het Peerdeke in Assebroek)

Tot slot staan op het grote parkeerterrein achter het voormalige gemeentehuis van Sint-Andries 2 glascontainers en 1 kledingdepot.  Deze nemen (minstens) 3 parkeerplaatsen in.   Is het niet mogelijk om deze zaken te verplaatsen naar de andere hoek van het plein, waar de stad (Groendienst) een grote ruimte ter beschikking heeft , waar thans o.i. niets of weinig mee gebeurt ?  Zo komen minstens 3 parkeerplaatsen vrij.

 

We hopen en danken alvast het stadsbestuur om al onze constructieve  voorstellen onder de loupe te nemen en de situatie bij te sturen in het belang van onze bevolking en de verkeersveiligheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is