PERSBERICHT “Rechtenverkenner”

Op 2 april 2013

De  Vlaamse overheid nodigt lokale besturen uit om hun lokale sociale rechten in de Rechtenverkenner bekend te maken en aan te vullen en te actualiseren.  

De Rechtenverkenner is een zeer goed instrument voor mensen die op zoek gaan naar sociale voordelen.  De stad kan de website www.rechtenverkenner.be heel eenvoudig en kosteloos integreren op de algemene stadswebsite.  Het systeem vergroot de toegankelijkheid voor alle inwoners van Brugge.  Uiteraard is het heel belangrijk dat de stad op regelmatige basis de gegevens controleert en actualiseert (bvb jaarlijks).

 De N-VA stelt echter vast dat Brugge nog niet is opgenomen in de betreffende website  www.rechtenverkenner.be 

Op een parlementaire vraag van N-VA Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans over de website Rechtenverkenner, antwoordde Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Vandeurzen dat 67 van de 308 Vlaamse gemeenten (21%) nog niet zijn opgenomen in de databank Rechtenverkenner.  In onze provincie West-vlaanderen zijn 50 van de 64 gemeenten (78,10%) alvast wel reeds aangesloten.  Waaronder ook steden zoals Kortrijk, Roeselare, Oostende, Ieper, enz…..

De Brugse N-VA-fractie in de gemeenteraad vindt dat Brugge op dit vlak zeker niet mag achterblijven en heeft hierover in een schriftelijke vraag aan het college van burgemeester en schepenen gevraagd wat de reden is waarom Brugge tot nu toe niet deelneemt aan deze databank.  En of de stad overweegt om zich te laten registreren en zo ja, tegen wanneer ?


N-VA Brugge hoopt alvast dat de stad spoedig in dit systeem instapt, zodat de Bruggeling die op zoek is naar beschikbare sociale voordelen binnenkort makkelijker dan tot nu toe het geval is vindt wat hij zoekt en waar hij recht op heeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is