N-VA wil Brugge binnenloodsen in de 21ste eeuw

Op 2 november 2011

N-VA Brugge wil dat de stad zijn niet-persoonsgebonden data openstelt voor gebruik door derden. Volgens Johan Deprez, communicatieverantwoordelijke van N-VA Brugge, komt dit niet enkel de transparantie, en dus de democratie, maar ook de economie ten goede.

De overheid beschikt over heel wat gegevens die nuttig kunnen zijn voor de bevolking.” zegt  Johan Deprez. “Die data kunnen perfect gecombineerd worden in toepassingen die ten dienste staan van de bevolking. Uiteraard moet de overheid dit niet zelf ontwerpen. Door het openstellen van haar gegevens staat de overheid ontwikkelaars toe de data te koppelen met informatie van derden om op die manier tot gebruiksvriendelijke en nuttige applicaties te komen. Denken we maar aan een fietsrouteplanner die niet alleen de fietspaden kent maar ook het fietscomfort en de terrasjes op het parcours kan weergeven. Of een toepassing voor immokantoren die van ieder pand ook perfect kan zeggen welke scholen, parken en speelpleinen er in de buurt zijn en of er een vlotte verbinding naar Brussel is ’s morgens.” aldus Deprez.

Ook de stad Brugge kan in dit verhaal zijn rol spelen door de data waarover zij beschikt open te stellen voor ontwikkelaars. Dit stimuleert niet alleen de economie maar ook de democratie gezien de burger op een eenvoudige manier de data van de stad kan raadplegen en combineren.” De Brugse N-VA roept de stad dan ook op haar data open te stellen en op die manier Brugge binnen te loodsen in de 21ste eeuw en organiseert daarom een gespreksavond over open data met ingenieur en kamerlid Peter Dedecker op 18 november om 20u in Hotel Leonardo aan de Chartreuseweg 20.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is