N-VA-kandidaten steunen actie Child Focus

Op 27 september 2012

Onlangs startte Child Focus de actie NotFound.org. Met deze actie roepen zij websitebeheerders op een code in hun website te integreren die, wanneer de bezoeker een verkeerd adres intikt, een pagina weergeeft waarop niet enkel de boodschap “pagina niet gevonden” wordt getoond maar meteen ook een opsporingsbericht op het scherm zet. Enkele Brugse N-VA-kandidaten steunen deze actie en integreerden de module in hun website.

“Het gebeurt regelmatig dat een bezoeker een spellingsfout maakt bij het intikken van een webadres. Normaal ziet men dan een standaardpagina die terugverwijst naar het startscherm. Op mijn site krijgt de bezoeker in dat geval een opsporingsbericht van een vermiste persoon te zien. Op die manier hoop ik mijn steentje bij te dragen tot het slagen van de zoekacties van Child Focus.” zegt Johan Deprez, eigenaar van www.johandeprez.eu.

Ook andere N-VA-kandidaten hebben hun foutmelding inmiddels vervangen door de pagina van Child Focus. “Het is een lovenswaardig initiatief.” zegt Hugo De Bondt, beheerder van www.assebroek2012.be . “Het is werkelijk een heel simpele ingreep en mocht iedere webbeheerder dit doen zouden dit al snel enkele tienduizenden kanalen zijn waarlangs Child Focus zijn berichten kan verspreiden. Het is een goedkope maar krachtige manier om de vele vermiste kinderen onder de aandacht te brengen.”

Deprez en De Bondt roepen ook de andere kandidaten op hun voorbeeld te volgen en het initiatief van Child Focus te steunen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is