N-VA bezoekt Bruggemusea Gezelle en Gentpoort

Op 16 augustus 2011

Op zondag 21 augustus organiseert N-VA Brugge een stadswandeling met bezoek aan het vernieuwde Bruggemuseum-Gezelle en het nieuwe Bruggemusuem-Gentpoort. Onder leiding van een ervaren gids zullen de leden en sympathisanten van de Vlaamsnationale partij hun stad op een andere manier, als toerist en als voetganger, leren kennen.

Met het bezoek aan beide musea wil N-VA Brugge de deelnemers wijzen op de rijke geschiedenis van de stad” zegt organisator Stefaan Petillion. “Voor onze leden kunnen de stadswandeling en het museumbezoek een kans zijn om hun eigen stad op een andere manier te leren kennen. Bovendien is het vernieuwde Gezellemuseum werkelijk een pareltje geworden.” vervolgt hij.

De permanente tentoonstelling van het Bruggemuseum-Gezelle is een realisatie van prfo. dr. Piet Couttenier (UA), prof. dr. Johan Van Iseghem (K.U. Leuven/KULAK), Els Depuydt (Openbare Bibliotheek Brugge-Gezellearchief), Leen Speecke (Openbare Bibiotheek Brugge), Hubert Dewitte, Inge Geysen, Willy Le Loup en Katelijne Vertongen (Bruggemuseum).

Stefaan Petillion: “Zowel wat betreft het concept als de invulling ervan zijn wij zeer tevreden over het vernieuwde Gezellemuseum. De taalvirtuoos Guido Gezelle staat onmiskenbaar centraal en dat kan voor de uitstraling van de dichter als voor de stad Brugge alleen maar positief zijn. Vandaar dat wij met N-VA Brugge dan ook ons steentje willen bijdragen om onze leden dit Brugse erfgoed te leren kennen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is