N-VA Kamerlid Daphné Dumery gastspreker op nieuwjaarsreceptie N-VA Brugge

Op 17 januari 2015, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten

N-VA-kamerlid en eerste schepen van de stad Blankenberge, Daphné Dumery, was gastspreker op de nieuwjaarsreceptie in Brugge aanstaande zaterdag 17/01/2015.

Daar heeft zij een aantal sociaaleconomische topics aangehaald waar de oppositie zich tegen verzet en waar N-VA een antwoord op biedt.

Duidelijk is dat het Zweedse project moet slagen. Er is geen andere mogelijkheid. Uiteraard zijn er alternatieven. Maar geen goéde alternatieven. Er kon een klassieke tripartite gevormd worden die de belastingen zou verhogen, de overheidstewerkstelling zou laten groeien en de schulden zou laten stijgen. Dat is het Franse alternatief. Kortom: een bevolking die verarmt, terwijl het kapitaal wegvlucht. Dit is echter geen toekomst die we voor onszelf zien. De N-VA staat voor een ander, moediger en ook noodzakelijk beleid. Een beleid voor iedereen die werkt, spaart en onderneemt. Een beleid dat verantwoordelijkheid beloont en zorg draagt voor wie het werkelijk nodig heeft“, aldus Dumery.

Daarbij citeert ze ook haar voorzitter, Bart De Wever: “We wisten allemaal dat het niet gemakkelijk zou worden. We beseffen maar al te goed dat we niet voor de weg van de minste weerstand kiezen, en dat we heel wat tegenkanting zouden krijgen. Maar we weten evenzeer dat we de juiste keuzes maken. (…) We doen datgene waarvan iedereen diep van binnen beseft dat het noodzakelijk is en dat we het al veel vroeger hadden moeten doen.”

Die redenering trok Dumery tevens door op lokaal vlak:

“Ik heb de kans gekregen in te stappen in de Blankenbergse coalitie. Een unieke kans. Want wat er fout liep was dat in budgettaire moeilijke tijden een socialistisch beleid niet doet wat moet gebeuren… Niet doet waar iedereen van beseft welke inspanningen er van iedereen verwacht worden. Ik vrees dan ook voor het mooie Brugge met een socialistische burgemeester, waar er toch ook wel heel wat sociaaleconomische uitdagingen zijn. Ik noem er dan slechts enkelen op, namelijk zal Brugge het commerciële centrum van de regio blijven? Hoe zit het met betaalbaar wonen in de Brugse binnenstad? Of met de mobiliteit in en rond Brugge? De uitdagingen waar de haven voor staat? Zijn er voldoende bedrijventerreinen om de werkgelegenheid op peil te kunnen houden? Dit terwijl er gekibbeld wordt over de locatie van één of twee voetbalstadia; ook in dat dossier dient het beleid haar verantwoordelijkheid te nemen.”

“Groei en vooruitgang moeten ook hier gestimuleerd worden, en zij die het nodig hebben moeten ook hier daadwerkelijk worden geholpen”, besluit Dumery, “ik wens dan ook de ganse N-VA ploeg in de gemeenteraad en in het OCMW veel moed en doorzettingsvermogen om vanuit de oppositie die koers te bewaken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is