N-VA BRUGGE HEKELT DE PROFILERINGSDRANG IN HET BRUGSE SCHEPENCOLLEGE

Op 3 juni 2013

Nadat vorige week het College van Burgemeester en Schepenen van Brugge het belangrijker vond om de Beleidsnota eerst via de pers te verspreiden en hierdoor wettelijk in de fout ging, stelt de N-VA fractie vast dat thans de onenigheid binnen de meerderheid over het nieuwe voetbalstadion opnieuw via de media wordt uitgevochten.

 

 

 

Volgens schepen Laloo moet het nieuwe voetbalstadion er komen middels een grondige renovatie van het bestaande Jan Breydelstadion. Burgemeester Landuyt is ‘not amuzed’ met deze uitspraak! Ann Soete, fractieleidster van de N-VA en Paul Desender, raadslid vragen zich af of schepen Laloo hiermee het officiële standpunt van het College heeft verwoord of het integendeel een bewijs is van grote onenigheid binnen de meerderheid hierover. Of nog erger, heeft het College ook hier geen beleidsvisie en is het wachten op de vis die voorbij de pelikaan Landuyt zal zwemmen?

 

 

Door het ondoordacht optreden van de vorige meerderheid in dit dossier is het thans zeer bezwaard. Mogelijke pistes in Loppem en langs de Chartreuseweg werden afgevoerd. Ook de financiering door middel van commerciële invulling wordt door schepen Boudewijn Laloo afgewezen vermits er sinds het kenbaar maken van de eerste plannen van Club Brugge twee grote winkelcentra werden gebouwd (B- park en de V- markt). Niet alleen werd door de inplanting van het B- park mooie industriegrond en ambachtelijke zone verkwanseld. Iets waar we in Brugge nood aan hebben. Op het ogenblik van de aanvragen voor het B- park en de V-markt lag het dossier voetbalstadion reeds op de tafel. Waarom heeft het stadsbestuur geen rekening gehouden met dit gegeven vooraleer te beslissen over deze nieuwe winkelcentra?

 

 

Brugge is een wereld erfgoedstad en moet dit koesteren. Club Brugge is maatschappelijk erfgoed en heeft een zeer grote maatschappelijke en economische waarde. Wil Club Brugge deze ambities blijvend waar maken is een modern stadion een absolute noodzaak. Ook voor Brugge en Vlaanderen is de realisatie van groot belang!

 

 

Door het publiek gekibbel wordt de realisatie steeds moeilijker. De Brugse N-VA heeft omwille van het belang van de realisatie van dit project tot op heden geen verklaringen afgelegd en heeft dit dossier buiten het politieke debat gehouden. De Brugse N-VA zal zich ook tijdens de komende besprekingen over de Beleidsnota van de Brugse meerderheid onthouden van interpellaties hierover. De Brugse N-VA vraagt wel uitdrukkelijk dat de Brugse meerderheid zich zou onthouden van verdere profileringsdrang op dit dossier en in eerste instantie zou zoeken naar een oplossing.

 

 

Teneinde een zo groot mogelijk draagvlak te creëren voor dit dossier, zowel op Brugs als op Vlaams vlak, biedt de Brugse N-VA haar diensten aan om boven het politiek spel van meerderheid –oppositie, in alle discretie mee te werken aan de realisatie van een nieuw stadion voor Club Brugge en een aanvaardbare oplossing voor de gerechtvaardigde verzuchtingen van Cercle.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is