N-VA: ‘Nieuwe fietspad tussen Lissewege en Zwankendamme : drama in de maak?’

Op 9 december 2014

Het nieuwe fietspad, met veel luister door onze Brugse meerderheid naar voren geschoven als compensatie voor het afschaffen van de stopplaats van de trein te Zwankendamme.  Wat een aanwinst kon betekenen is stilaan een kleine nachtmerrie aan het worden, zegt gemeenteraadslid Sabine Helleputte.

Het wegdek werd al meerdere malen herschapen in een ware modderpoel.  Van in het begin hebben we de Brugse meerderheid er op gewezen dat een fietspad ook toegankelijk maken voor landbouwvoertuigen een slecht idee was.  Deze raad werd in de wind geslagen met alle gevolgen van dien, zoals men kan vaststellen op onderstaande foto.

 

Hoeveel schriftelijke vragen dienen nog te worden gesteld, hoeveel interpellaties dienen nog te volgen of moet er eerst een ernstig ongeval gebeuren? 

Uiteindelijk hebben de inwoners van Zwankendamme geen stopplaats meer van de trein, hebben ze een vaste buslijn met een ridicuul tijdschema en nu ook nog een gevaarlijk fietspad.

Genoeg is genoeg, ook onze dorpsbewoners hebben recht op degelijk openbaar vervoer en op veilige fietspaden.  Hopelijk kan dit onze Brugse meerderheid enigszins beroeren, want het is stilaan vijf na twaalf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is