Moddercampagne tegen N-VA lijstaanvoerder gestart

Op 16 april 2012

Met de publicatie van het artikel onder de titel “DSK in Vlaanderen” introduceert Humo Amerikaanse verkiezingstactieken bij ons. Lijstaanvoerder Pol Van Den Driessche wordt erin beschuldigd van sexuele intimidatie. Ongeveer twee maanden geleden al kwamen ons, dankzij indiscreties, berichten ter ore, dat men bij de CD&V-zuilen naarstig op zoek was naar een middel om de opmars van N-VA en meer bepaald haar lijstaanvoerder te stuiten. De peilingen, die voor N-VA Brugge steevast een schitterend resultaat voorspellen, de monsterscore van 50% die Pol Van Den Driessche na een debat bij de laatstejaars van de Frères behaalde (jongeren die dus voor de eerste keer gaan stemmen en dus goed de politieke temperatuur weergeven), de politieke analyse van universiteitsprofessoren, de indrukwekkende lijst kandidaten, enz. zorgen voor een ware paniekreactie in het christen-democratische kamp. Het artikel in Humo geeft zelf de reden voor deze roddelcampagne en verklaart ook de timing : “Nu presenteert hij zich in oktober namens de N-VA als kandidaat-burgemeester van Brugge – en hij maakt een gerede kans.” Dat er dus juist nú (en niet toen hij CD&V-senator was) beweringen en “getuigenissen” komen over zaken uit een ver verleden toont aan, dat dit als een beschadigingsoperatie van onze lijstaanvoerder én van N-VA bedoeld is.

We zullen ons niet laten intimideren en zijn ervan overtuigd, dat de kiezer dit spelletje ook niet zal meespelen. We zijn de jaren vijftig ontgroeid en Vlaanderen is niet de Midwest van Amerika.

We blijven de woorden van Mahatma Gandhi indachtig “Eerst negeren ze je, dan lachen ze om je, dan vechten ze tegen je … en dan win je”. Wat er nu gebeurt, sterkt ons in de overtuiging, dat we op de goede weg zijn ...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is