Kunstgalerij opent de deuren in Lissewege

Op 29 juli 2011

Schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA) doet ernstige inspanningen om Lissewege ook voor bezoekers aantrekkelijk te maken.

Lissewege behoort tot de 10 mooiste dorpen van Vlaanderen en heeft de bezoeker ook inderdaad heel wat te bieden.

Naast de klassiekers zoals de schuur van Ter Doest en de monumentale kerk zijn er natuurlijk ook de gastronomische adressen, het Ter Doest wandelpad doorheen het prachtige polderlandschap, het panoramisch zicht vanop de kerktoren, enz. 

De meest recente aanwinst is het voormalige stationsgebouw dat door de nieuwe eigenaar Patrick Stoop prachtig is gerestaureerd en omgebouwd tot ARTEPOL, de “kunsthalte Lissewege”, een kunstgalerij die gerund zal worden door zijn echtgenote en kunstenares Olga. 

Hoewel de galerij pas op 16 juli toegankelijk was voor het publiek bracht schepen Jean-Marie Bogaert reeds eerder een bezoek.

Hij overhandigde de vlag van de Vlaamse Gemeenschap aan de nieuwe eigenaar van het stationsgebouw zodat dit feestelijk oogt tegen de eigenlijke openingsdatum.

“We zijn blij dat we een nieuwe parel kunnen toevoegen aan de aantrekkelijkheid van Lissewege voor een breed publiek”, aldus nog schepen Bogaert.

Dit persbericht verscheen ook in Passe Partout.


Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is