Jong N-VA en N-VA Brugge roepen het stadsbestuur op om het alcoholverbod meteen in te trekken

Op 30 mei 2012

Na de klacht van de stedelijke jeugdraad bij de provincie én het verzoekschrift van de Liga voor de Mensenrechten bij de Raad van State is het overduidelijk dat burgemeester Moenaert (CD&V) veel te snel en onbezonnen deze maatregel heeft doorgevoerd. Jong N-VA Brugge en N-VA Brugge roepen het stadsbestuur nogmaals op om het alcoholconsumptieverbod meteen in te trekken.

De jeugdraad werd niet om advies gevraagd en de Liga voor de Mensenrechten kaart de buitensporigheid aan van de maatregel. Om nog meer gezichtsverlies naar de buitenwereld toe te vermijden, moet de maatregel meteen ingetrokken worden en moet de burgemeester, samen met de jeugdraad en de preventiedienst samen zitten om de overlast aan te pakken. “N-VA was de enige partij in de gemeenteraad van maart die deze maatregel niet heeft goedgekeurd”, voegt gemeenteraadslid Ann Minne-Soete nog fijntjes eraan toe.

“Als inwoner van de Kuipersstraat heb ik zelf vastgesteld dat de overlast in de uitgaansbuurt na de tijdelijke sluiting van een bepaald café in de Kuipersstraat, heel wat verminderd was. Het café is sinds dit weekend opnieuw open. Het is nu de vraag of de overlast opnieuw zal toenemen”, besluit Ben Glorieux, voorzitter van Jong N-VA Brugge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is