Brugse N-VA tevreden over uitspraak Klein Appelmoes

Op 17 juni 2013

De  Raad van State besliste om het beroep van actiecomité Klein Appelmoes in te willigen en momenteel geen bebouwing toe te laten in het gebied rond de Gemeneweidebeek te Assebroek. Deze beslissing krijgt de volledige steun van de Brugse N-VA afdeling. Door deze beslissing krijgt het gebied echter zijn oorspronkelijke bestemming van woonuitbreidingsgebied terug. Het Vlaamse Gewest kan door een betere motivering beslissen om het Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) te behouden of een andere bestemming aan het gebied geven.

 

 

 

De N-VA blijft ijveren voor een permanente en volledige groene inkleuring van het gebied. We vinden in de verklaringen van enkele schepenen alvast steun. We vragen het stadsbestuur om dringend  één Brugs standpunt aan het Vlaamse Gewest over te maken.De gemeenteraadsleden van de N-VA willen hieraan ten volle hun medewerking verlenen. "Dit gebied vormt een rustpunt in de druk bevolkte deelgemeente Assebroek", zo melden de N-VA gemeenteraadsleden Hugo De Bondt, Martine Bruggeman en Geert Van Tieghem (allen uit Assebroek). "Dit gebied geeft nodige ademruimte aan de inwoners van onze deelgemeente, zowel letterlijk als figuurlijk. Ook in ons verkiezingsprogramma werd trouwens al geijverd voor het behoud van Klein Appelmoes".

 

 

De N-VA wil echter niet dat het hierbij blijft. De stad Brugge moet dringend een actiever beleid voeren in de aankoop, het beheer en doordachte openstelling van natuurgebieden op haar grondgebied. Zo kunnen flora en fauna in symbiose verder leven. De inwoners van Brugge verdienen meer en toegankelijker groen. Daarom roepen wij het stadsbestuur op om werk te maken van nieuwe bossen en bosverbindingen. Daarnaast moet het behoud van het soms beperkte groen in onze binnenstad en de deelgemeentes maximaal behouden blijven. Een studie hierover moet duidelijk maken welke gebieden hiervoor in aanmerking komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is