Ann Soete reageert positief op de beslissing van minister Geert Bourgeois om het kunstwerk van Toyo Ito te declasseren

Op 5 augustus 2013

Ann Soete reageert positief op de beslissing van minister Geert Bourgeois om het kunstwerk van Toyo Ito te declasseren.De Brugse N-VA afdeling drong hier al geruime tijd op aan.

Ook in ons verkiezingsprogramma maakten wij daar een punt van. In deze tijden van besparingen vinden wij het maatschappelijk onverantwoord dat dergelijke torenhoge sommen moeten opgehoest worden voor de restauratie van een bouwwerk dat oorspronkelijk slecht een tijdelijk karakter had.

N-VA Brugge wil graag meedenken over de heraanleg van dit prachtig gelegen plein. Misschien kunnen de schepenen hun auto ook ondergronds parkeren : er is immers een nieuwe parking op wandelafstand. Of kunnen we de overblijvende grondvesten van St-Donaas opnieuw blootleggen en integreren.Wellicht dringt een uitbreiding van de groene zone zich op, en kunnen hier nieuwe hedendaagse zitbanken geplaatst worden. Het idee voor een wedstrijd inzake architectuur kan worden hernomen. Hierbij moeten wij zeker ook het initiatief aan studenten-architectuur kunnen laten. Jonge mensen kunnen immers verfrissende ideeën aanbrengen over de versmelting van historie en toekomst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is