Aan de directie en leden van de ondernemingsraad van Bombardier Brugge

Op 20 september 2012

Geachte mevrouwen, geachte heren,
 
Met belangstelling en vreugde vernemen wij dat er binnen het bedrijf een werkgroep werd opgericht om voorbereid te zijn op de uitdagingen van na 2015. Dat is zo belangrijk voor het bedrijf en voor de werkgelegenheid.

Indien wij  met de verantwoordelijken  van de Brugse N-VA, ook maar iets kunnen doen om de toekomst van Bombardier in Brugge te versterken, dan bieden wij u graag onze hulp aan.
Tegelijk willen wij u uitnodigen om, misschien binnen deze werkgroep, na te denken over ons voorstel voor de aanleg van een lightrail die de randparkings van Brugge zou verbinden met de binnenstad. Wij weten dat u over de know how beschikt en mogelijk al plannen hebt om een dergelijke tram - zonder bovenleidingen - door Brugge te laten rijden. Wilt u ons op de hoogte houden van deze ontwikkelingen?

Immers, indien wij zouden de kans krijgen om aan het volgende stadsbestuur deel te nemen, dan gaan wij dit voorstel in elk geval voorleggen aan de andere partijen.
Zou het niet prachtig zijn dat we dit konden realiseren, met trams die in de Brugse afdeling van Bombardier worden gemaakt?

Misschien zijn we te ambitieus, maar als N-VA durven we vernieuwende ideeën lanceren. We willen in elk geval vermijden dat er, misschien wel door een gebrek aan ambitie, na het drama met Philips nog een ander toonaangevend en gespecialiseerd Brugs bedrijf zou moeten afslanken.

We zijn te allen tijde bereid een gesprek met u te hebben en vooral te luisteren naar de mogelijkheden.

In afwachting daarvan groeten wij u achtingsvol,
 
Namens N-VA Brugge,

Ann Minne-Soete                                                       
gemeenteraadslid en lijsttrekker

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is