Ann Soete, N-VA, vraagt dat Burgemeester Landuyt en schepen Lambrecht een stap terugzetten uit de Raad van Bestuur van Brugge Plus.

Op 4 mei 2015, over deze onderwerpen: Beleid en financiën, Cultuur en toerisme

Ann Soete heeft deze avond  in de raad van bestuur van de vzw Brugge Plus voorgesteld  dat zowel Renaat Landuyt als Annick Lambrecht voorlopig een stap terugzetten uit de Raad van Bestuur.  Zij stelde voor dat een ander lid van de SP-A fractie dat ook deel uit maakt van de Raad van Bestuur minstens tijdelijk het voorzitterschap zou waarnemen. Het is vorig week op de gemeenteraad voor iedereen duidelijk geworden dat de verantwoordelijkheid voor de huidige malaise bij Brugge Plus  de verantwoordelijkheid is van de burgemeester. Alle aangevochten beslissingen werden door de burgemeester  genomen. Het belangrijkste dat men Annick Lambrecht kan verwijten is dat zij als nieuwe voorzitter nooit is opgetreden en de burgemeester gewoon zijn gang heeft laten gaan. Zij zat er wijze van spreken bij als ‘bloempot’ en betaalt nu de rekening voor het wanbeleid van Renaat Landuyt.

Ann Soete  heeft tevens gevraagd dat zowel Renaat Landuyt als Annick Lambrecht niet betrokken worden bij de selectie van het extern bureau dat de audit zal uitvoeren en dat ze evenmin participeren aan de selectie van de nieuwe voorzitter. Om de onafhankelijkheid maximaal te garanderen heeft Ann Soete ook voorgesteld om bij de aanduiding van de nieuwe directeur in de eerste ronde met een extern selectiebureau te werken.

Het vertrouwen van de Brugse belastingsbetaler in de werking van de Brugse instellingen moet dringend worden hersteld. De voorstellen van de fractieleidster van de N-VA hadden louter tot doel om dit vertrouwen te herstellen. Politieke spelletjes zijn hier niet aan de orde.

Tot de verbazing van de Brugse N-VA heeft de SPA meerderheid met de steun van de CD&V -vertegenwoordigers de voorstellen van Ann Soete gewoon van tafel geveegd. Renaat Landuyt die inzake beleid in Brugge Plus alle elementaire bepalingen inzake behoorlijk bestuur geschonden heeft en een mensenjacht heeft georganiseerd tegen bepaalde personeelsleden wil  doodleuk opnieuw voorzitter worden. Wij dachten dat dit alleen in Luik aan de Maas mogelijk was. Met Renaat Landuyt is dit in Brugge aan de Reien nu ook de nieuwe politieke cultuur. Patrick en Yves kom a.u.b. terug.   

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is