Perstekst bestuursverkiezing Jong N-VA

Op 3 februari 2012

Jong N-VA BruggeBeste journalisten
Beste  leden en sympathisanten van de N-VA

We heten je van harte welkom op dit persmoment. Deze vooravond hebben we een nieuw jongerenbestuur verkozen. Dit jongerenbestuur, met heel wat nieuwe gezichten, zal de aanloop naar de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in Brugge mee helpen voorbereiden. 

Een drietal maanden geleden hebben de jongeren binnen het N-VA bestuur, Noelia Sanchez, Bart Landuyt, gemeenteraadslid Viky De Ridder en ikzelf (Ben Glorieux) beslist om opnieuw voor een jongerenwerking te opteren in Brugge. We hebben onze jongeren aangeschreven, de respons was groot en vandaag kunnen we u trots melden dat Jong N-VA Brugge een bestuur  van 9 jongeren kan voorstellen, waaronder 3 vrouwelijke bestuursleden. De verkiezing stond onder leiding van provinciaal jongerencoördinator West-Vlaanderen Martijn Rogiers.

De verkozen bestuursleden zijn Nicolas Gervoyse uit Zeebrugge, Bart Landuyt uit Assebroek, Wouter Haegebaert uit Sint-Andries, Maarten Vankeersbilck, Frederik Doom en Kim Wuestenberg uit Sint-Kruis en ten slotte Viky De Ridder, Noelia Sanchez en ikzelf uit de binnenstad.
De functies binnen Jong N-VA:

  • Voorzitter: Ben Glorieux
  • Ondervoorzitter: Noelia Sanchez
  • Secretaris: Kim Wuestenberg
  • Penningmeester: Nicolas Gervoyse

Pol Van Den Driessche, lijsttrekker en Ann Minne-Soete, de 2de op de N-VA lijst hebben toegezegd om respectievelijk peter en meter te zijn van onze jongerenafdeling. Ze zullen ons met raad en daad bijstaan waar nodig.

De nationale richtlijnen van Jong N-VA schrijven voor dat er tegen het einde van dit jaar nieuwe bestuursverkiezingen voor alle N-VA jongerenafdelingen moeten worden uitgeschreven. Het zal dus een korte maar heel krachtige bestuursperiode zijn. De voorbije 3 maanden hebben we niet stilgezeten en krijgt ons programma voor de jeugd in Brugge vorm. Noelia,ondervoorzitter kan u reeds in primeur enkele speerpunten uit het programma toelichten.

Goede avond.
We willen jullie een tipje van ons programma meedelen. Thema’s die voor de jeugd  belangrijk zijn.

Een eerste speerpunt is Brugge als studentenstad.
We pleiten voor de uitbouw van de werkgroep “Brugge Studentenstad” en voor een langetermijnbeleid.
De werkgroep is het overlegplatform tussen de hogescholen en het stadsbestuur. Momenteel komt deze werkgroep 1 tot 2 keer per jaar samen, niet genoeg om voldoende resultaten te kunnen boeken en de noden op de voet te volgen en beslissingen te nemen. Jong N-VA Brugge pleit er dan ook voor om de vergaderfrequentie op te drijven en een langetermijnvisie te ontwikkelen.  Jong N-VA  pleit ervoor om de werkgroep uit te breiden met geïnteresseerde studenten en afgevaardigden van studentenverenigingen. Want momenteel wordt hun stem niet gehoord.

Een tweede speerpunt is  het investeren in extra buiten en binnenfaciliteiten
Brugge kampt met een groot gebrek aan binnen en buiten sportinfrastructuur. De bestaande sportcentra zijn overgevraagd. Voor particulieren is het zo goed als onmogelijk om een zaaltje te huren om te sporten. Momenteel stellen stedelijke scholen hun faciliteiten ter beschikking van sportclubs. Denk maar aan het Sint-Andreasinstituut in Brugge. De school die haar sportzaal dreigt te verliezen en die stad Brugge zou willen overkopen om er een museum te bouwen. De sportzaal is voor het volledige schooljaar ’s avonds dagelijks verhuurd aan een particuliere vereniging en wordt overdag elk uur van de dag gebruikt voor de scholieren.  Jong N-VA wil dat deze samenwerking  uitgebreid wordt en dat de ruimtes verbeterd worden door ondersteunende maatregelen te treffen. Ook outdoor moeten er multifunctionele terreinen bijkomen, we pleiten voor een recreatief sportterrein in elke deelgemeente.  Ook voor sporten die minder gekend zijn zoals skaters. Deze jongeren kunnen tijdens de wintermaanden vaak hun sport niet eens uitoefenen omdat ze nergens terecht kunnen.

En een derde een laatste speerpunt is de uitbreiding van repetitieruimte voor (muziek)groepen.
Volgens onze bron www.repetitieruimtes.be, telt Brugge momenteel 1 zaal met repetitieruimtes voor muziekgroepen, nl. het Entrepot. De repetitieruimtes zijn druk bevraagd. In vergelijking met andere steden heeft Brugge te kampen met een tekort aan kwalitatieve repetitieruimtes waar groepen naar hartenlust kunnen repeteren, zonder overlast te creëren. Naast de nood aan repetitielokalen, is er ook nood om het materiaal te stockeren. Een muzikant wil zijn materiaal vaak laten staan om slijtage tegen te gaan. Dit kan opgelost worden door ter plaatste de instrumenten (mits een waarborg) uit te lenen of door een ruimte te voorzien waar de instrumenten veilig kunnen bewaard worden.
Dank voor jullie aandacht. Wij nodigen jullie ook uit om te blijven zitten voor de uiteenzetting van Vlaams volksvertegenwoordiger Helga Stevens over Sociaal Beleid. Start om 20u.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is