N-VA: “Brugge moet stadshallen openstellen tijdens examenperiodes.”

Op 30 december 2011

Door de aanwezigheid van de vele studenten die er komen studeren tijdens de examenperiode kampt de Brugse bibliotheek met capaciteitsproblemen.  Het is er bij momenten zo druk dat de maximumbezetting van 150 plaatsen wordt bereikt. De stad verlengde al de openingsuren van de bibliotheek om aan de vraag van de studenten te kunnen voldoen maar dat is onvoldoende zegt Steven De Wulf van N-VA.

Steven De Wulf: “De stad verwijst naar de hogescholen om het probleem op te lossen maar kan zelf meer doen dan nu het geval is. Zo kunnen tijdens de examenperiodes de stadshallen worden ingericht als studiezalen voor zij die thuis niet of slecht kunnen studeren. Op die manier hebben de studenten een ruimte waar ze in groep kunnen studeren en wordt de bibliotheek teruggegeven aan de reguliere bezoekers.”

“Als Brugge een echte studentenstad wil zijn moet ze meer inspanningen doen om aan de vragen van de studenten tegemoet te komen. Met het openstellen van de stadshallen toont de stad dat ze begaan is met de Brugse studenten en biedt ze een oplossing voor het groeiende fenomeen van het groepsstuderen.” aldus De Wulf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is