Jong N-VA: “Studentenkoten in de eerste plaats bedoeld voor studenten.”

Op 25 mei 2012

Jong N-VAJong N-VA Brugge reageert afwijzend op het plan van schepen Van Volcem om studenten toe te laten ook na hun studies nog twee jaar een studentenkot te laten betrekken. “Brugge telt nu al een tekort aan studentenkoten” stelt Jong N-VA-voorzitter Ben Glorieux .

Bovendien staat mevrouw Van Volcem niet stil bij de problemen die dit zal opleveren voor ondermeer de fiscus. De uitstroom van hooggeschoolden is inderdaad een probleem dat moet worden aangepakt” erkent Glorieux “maar dat zal niet opgelost worden met lapmiddelen zoals dit. Wat we nodig hebben zijn kwalitatieve studentenhuizen voor de studenten en betaalbare stadswoningen voor starters.”

Ook Paul Desender, N-VA-kandidaat en in een vorig leven directeur van de KHBO, stelt zich vragen bij dit voorstel. “Als we rekening houden met het feit dat een hogeschoolopleiding drie jaar duurt zou het voorstel van OpenVLD als gevolg hebben dat de nood aan studentenkoten met twee derden toeneemt. Dit voorstel zorgt bovendien voor een nog groter onevenwicht tussen vraag en aanbod dan nu reeds het geval is, wat dan weer zijn weerslag zal hebben op de huurprijzen.” besluit Desender.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is