Reactie van gemeenteraadslid Geert Van Tieghem op reactie van schepen Laloo op de gemeenteraad van 03/03/2015

Op 4 maart 2015, over deze onderwerpen: Nieuws van de Gemeenteraad

Deze avond in de Brugse gemeenteraad werd ik  'openbaar' beschuldigd door de heer schepen Laloo  als "leugenaar", na mijn tussenkomst m.b.t de verkoop van stadspatrimonium.  (mijn tussenkomst in extenso in bijlage toegevoegd)   Ik betreur ten zeerste deze uithaal en  beschouw deze als 'laster en eerroof' ! Heb ik alvast nimmer meegemaakt.   De reactie van de schepen is m.i. beneden alle peil !    Eerlijkheid, rechtvaardigheid en transparantie zijn begrippen die ik immers hoog in het vaandel voer.    Opvallend is dat tot op heden het antwoord op mijn logische vraag (waarom verkoop van zoveel stadspatrimonium ?) volledig ontbreekt vanuit het stadsbestuur ...  Deze vraag werd NIET beantwoord, alhoewel deze vraag meermaals door mij  werd herhaald ...   
 
En voor alle transparantie en in mensentaal uitgedrukt ...  dat is wat het begrip "autofinancieringsmarge" inhoudt ..  (te vinden op diverse sites)
 
"De autofinancieringsmarge is een parameter die aangeeft of de gemeente vanuit exploitatie zijn leningen kan aflossen"   (cfr. het N-VA -huis-aan-huis blad)
 
De autofinancieringsmarge van de stad Brugge 2014 is actueel gebudgetteerd op - 1,9 miljoen €.   (zie meerjarenbegroting - was oorspronkelijk geraamd op   5 miljoen €  in plus )  
 
Steeds bereid tot verdere info en vanuit mijn oprechte bekommernis.
 
Vriendelijke groeten,

Geert Van Tieghem
N-VA-raadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is