N-VA wil gebruiksvriendelijke automaten voor het Brugse openbaar vervoer.

Op 14 juli 2012

In een opiniestuk op zijn website pleit N-VA-bestuurslid Johan Deprez voor nieuwe, gebruiksvriendelijke automaten voor het verdelen van tickets voor het openbaar vervoer. “De huidige automaten zijn verre van gebruiksvriendelijk en zijn moeilijk te gebruiken voor toeristen die een vreemde taal spreken” zegt Deprez. “Daarom pleit ik voor gebruiksvriendelijke automaten die de meest courante vervoerbewijzen aanbieden.”

Wat houdt ons tegen op strategische plaatsen in onze stad meertalige automaten te plaatsen die de reiziger een snelkeuze bieden tussen een enkel busticket, een dagpas voor De Lijn, een NMBS-ticket naar Brussel of een treinticket naar de kust? Wil de reiziger een andere formule dan kan hij zich uiteraard nog steeds wenden tot het verkoopspersoneel of de huidige ticketverdelers maar voor de meeste toeristen, en occasionele openbaar vervoergebruikers, is dit basisaanbod voldoende.” aldus de mobiliteitsspecialist van de Brugse N-VA

Uiteraard mogen de automaten geen visuele vervuiling veroorzaken in ons historische stadscentrum en de voetgangers niet hinderen. Tevens moet de bediening zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt met één enkele knop per product en een gebruiksinterface in zo veel mogelijk talen. Enkel dan kan een dergelijke automaat een meerwaarde zijn voor de gebruiker.”

Met dit concept kan de stad volgens de N-VA’er zelfs nog een stap verder gaan en ook toeristische producten zoals de Brugge City Card, die onder meer gratis toegang verschaft tot de 26 Brugse musea, of bioscoop- en concerttickets aanbieden langs deze weg.

Op die manier hijst Brugge zich in de top van klantvriendelijke bestemmingen en profileert het zichzelf als moderne en dynamische stad. Een middeleeuwse stad op maat van de eenentwintigste eeuw hoeft immers geen utopie te zijn.” besluit Johan Deprez.

Lees de volledige tekst op http://www.johandeprez.eu/opinie/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is