N-VA heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar.

Op 27 juni 2012

Het bestuur van N-VA Brugge keurde op woensdag 27 juni de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goed.  Op de lijst staan 24 mannen en 23 vrouwen en de lijst is bijna 100% volgens het ritsprincipe vrouw/man opgemaakt .

Zoals eerder gemeld wordt de lijst getrokken door Ann Minne-Soete uit Brugge. Tweede op de lijst is Paul Desender uit Sint-Michiels, op de derde plaats vinden we Noelia Sanchez, de ondervoorzitter van Jong N-VA Brugge terug en op plaats 4 staat Brugs N-VA-secretaris Patrick Daels. Voorzitter Tijl Waelput duwt de lijst.

N-VA heeft aandacht voor alle deelgemeenten en dat weerspiegelt zich ook in de lijst. In tegenstelling tot bepaalde uitgevers van stadsplannen, plaatst N-VA Zwankendamme (Sabine Angely-Helleputte op plaats 7), Lissewege (Bruno Houtave op 14 en Peter Merlevede op 25) en Zeebrugge (Richard Sys op 39 en Marceline Callemeyn op plaats 40) nadrukkelijk op de kaart. Brugge heeft immers ook een 'rand' en die vindt N-VA belangrijk.

Alle goede dingen bestaan uit drie en met dat cijfer als symbool presenteert Jong N-VA zich op de lijst : naast de eerder genoemde Noelia Sanchez (plaats 3) trekken ze schouder aan schouder met Charlotte Vandewalle, Ben Glorieux, Fatma Al Suhail en Evelyne Van Meurs naar de kiezer op de kop van de derde schermlijst (plaatsen 33 tot en met 36).

De senioren worden vertegenwoordigd door Hugo De Bondt (plaats 10) en een groepje kandidaten van plaats 40 tot en met plaats 44.

De N-VA is een mooie staalkaart van de Brugse bevolking. Dat is niet enkel te merken aan de woonplaats van de kandidaten, ook uit de verschillende beroepen heeft N-VA kunnen rekruteren. Zowel ondernemers, bedienden,vrije beroepen, studenten, arbeiders, leraars, managers, ingenieurs, ambtenaren en opvoeders vinden vertegenwoordigers van hun beroepsgroep terug op de lijst. Opvallende nieuwkomer is nog de 30-jarige dokter-specialiste An Capoen, die volgende maand in Brugge komt wonen. Zij is de dochter van eresenator Michel Capoen. Uit Sint-Jozef is er ook nog de bouwkundig tekenaar Inge van Hulle.

Omdat in Brugge voor het eerst digitaal gestemd wordt, zijn er ook schermlijsttrekkers en –duwers. Zo zijn naast Ann Minne-Soete ook Johan Deprez en Charlotte Vandewalle schermlijsttrekker en behalve Tijl Waelput helpen ook Erwin Priem en Peter Coucke hun lijstje duwen.

De N-VA wil met deze sterke lijst tonen dat zij klaar is om deel te nemen aan het volgende stadsbestuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is