N-VA:“Afschaffen avondlijn naar Zeebrugge verkeerde beslissing”.

Op 30 juni 2012

Vanaf 1 juli wordt de laatste avondlijn van Brugge naar Zeebrugge via Lissewege en Zwankendamme geschrapt van zondag tot donderdag.  De N-VA betreurt dat de inwoners van de noordrand opnieuw als tweederangsburgers worden behandeld.

Opnieuw worden de inwoners van Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge stiefmoederlijk behandeld. Nadat men eerder een buslijn naar Zeebrugge invoerde die niet tegemoet komt aan de noden van de bevolking gaat men nu een stap verder en schrapt men de laatste avondlijn naar Zeebrugge en de polderdorpen.” zegt N-VA-bestuurslid Sabine Angely-Helleputte uit Zwankendamme. “Inwoners van Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege zijn volwaardige Bruggelingen. Ook zij willen wel eens uit eten gaan in Brugge of een avondactiviteit meepikken. Nu worden ze gedwongen voor eigen vervoer te zorgen met alle gevolgen van dien voor zij die niet beschikken over een rijbewijs of een wagen.

Uiteraard moet in crisistijd iedereen besparen.” aldus Johan Deprez, de mobiliteitsspecialist van N-VA. “Maar dit kan op andere manieren. Als men het busplan zou herzien en rationaliseren, waardoor minder bussen nodeloos door het stadscentrum zouden rijden, zou dat een grotere besparing opleveren en zouden de Bruggelingen uit de noordrand gespaard blijven. Blindelings schrappen in het aanbod zonder rekening met de noden van de gebruiker, zoals nu blijkbaar gebeurt, mag nooit een optie zijn.” besluit de N-VA’er.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is